El regidor de Compromís d'Esquerres per Figueres, Óscar Vergés, ha denunciat, en una roda de premsa, que una modificació de crèdit que passa al plenari aquest dijous, 8 de novembre, "oculta la mala gestió de les àrees tècniques i del govern", doncs, segons ell, ha de servir per pagar 500.573 euros a l'empresa que gestiona el pupil·latge dels vehicles que s'han retirat de la via pública en quedar abandonats. "Aquest forat s'ha creat pel dipòsit d'aquests vehicles" explica Vergés.

El regidor de l'oposició considera que s'ha maniobrat per ocultar aquesta "mala gestió" i que fins ara, sempre que ha demanat explicacions l'han respost "amb evasives". Si bé ara hi ha un contracte per aquest servei estipula que es paga 1 euro al dia per cada cotxe en dipòsit, l'antic era de 5 euros al dia. El fet és que hi va haver 24 vehicles que van estar més de dos anys en dipòsit fet que demostra "deixadesa".

Fonts de l'equip de govern del PDeCAT han lamentat la utilització d'aquest tema per part del representant de Compromís d'Esquerres, tenint en compte, segons asseguren, que aquesta informació va ser facilitada a tots els grups municipals fa quinze dies. "El passat 26 d'octubre es va portar a la comissió informativa l'expedient de reconeixament extrajudicial de crèdit relatiu a les factures que es devien a l'empresa que gestiona el dipòsit de vehicles i que sumen un total de 500.573€, un import molt menor al que reclama l'empresa, ja que s'han revisat totes les factures per tenir la certesa de quines eren correctes i quines no", exposen les mateixes fonts de l'equip de govern, que alhora al·leguen "una falta de responsabilitat per part d'Òscar Vergés, que coneix aquesta situació des de la celebració de la comissió informativa".

"Precisament, els tècnics d'Intervenció han estat treballant durant molts mesos en la revisió exhaustiva de totes les factures entrades per aquesta empresa", informen des del PDeCAT, i també volen aclarir: "El govern municipal fa molts mesos que treballa per resoldre aquest problema, i per aquest motiu tota aquesta feina ha derivat, com marca la llei, en l'aprovació d'un reconeixement extrajudicial de crèdit, primer en comissió informativa, on es va exposar a tots els regidors del plenari amb explicacions del regidor de Seguretat, Quim Felip, i d'Intervenció, per tal de respondre a tots els dubtes que tinguessin els grups municipals".

Aquest dictamen, que es va aprovar en comissió informativa, forma part de l'ordre del dia del ple ordinari d'aquest dijous, 8 de novembre per a la seva aprovació definitiva.

Malgrat tot, Òscar Vergés ha manifestat, en la roda de premsa d'aquest dimecres, que intercedirà amb els altres grups perquè aquest punt de l'ordre del dia no s'aprovi per tal que el govern doni explicacions. Segons ell, el dictamen contempla que d'aprovar-se aquest mig milió d'euros anirà a càrrec del romanent de tresoreria.