Els alumnes de primer d'ESO de La Salle Figueres van rebre, el dimarts 30 d'octubre, un premi de 800 euros de la Fundació per la Creativació pel projecte «Les piscines del futur». Aquest projecte el van elaborar el curs passat, quan cursaven sisè de primària, en el marc de l'assignatura destí, que dona als nens i nenes estratègies i eines per fomentar la creativitat i l'actitud crítica.

Adrià Ramos, el mestre orientador que va guiar els alumnes en aquest procés de creació, explica que van crear una piscina domotitzada, és a dir, dotada d'una intel·ligència artificial que monitoritzava tots els components de l'edifici. «La veritat és que des d'un primer moment els va motivar la idea de participar en aquest projecte, perquè es tractava d'un projecte real. Per mi va ser molt satisfactori veure l'evolució dels alumnes», explica Ramos, convençut que als nens cal educar-los des de ben petits perquè estiguin preparats per adaptar-se a les noves tecnologies.

Impressora en 3D

El premi d'aquest guardó consistia en un xec de 800 euros per a La Salle Figueres, per invertir en un espai creatiu i innovador. El model d'escola de La Salle aposta per fomentar la creativitat dels nens i les noves tecnologies, i per això s'ha decidit invertir aquest pressupost en finançar una impressora 3D per a l'aula de robòtica.

Vist l'èxit que han tingut en aquest concurs, en què participaven per primera vegada, els alumnes de sisè ja preparen el projecte d'aquesta edició. El repte, arriscat i motivador, consisteix a crear un projecte innovador per fomentar el bon ús dels videojocs.