Dues de les empreses que van quedar finalistes al concurs d'escombraries de Figueres han presentat recurs per aturar l'adjudicació del nou contracte. Ara, l'Ajuntament haurà de trametre tota la documentació de l'expedient al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, que haurà de decidir si suspèn o no la concessió del servei. El consistori va aprovar el mes d'octubre la classificació de proposicions que deixava la UTE Romero Polo-Valoriza en la primera posició del concurs per renovar el serveu de recollida de residus i neteja, amb una oferta per valor de 23,6 milions d'euros (MEUR) en quatre anys. La proposta guanyadora incloïa una inversió de 279.000 euros anuals en campanyes informatives i de sensibilització, renovació de maquinària o la reposició anual de tots els contenidors.

L'Ajuntament de Figueres va anunciar a principis d'octubre que adjudicaria el contracte d'escombraries a la UTE Romero Polo-Valoriza. L'empresa va guanyar el concurs amb una oferta per valor de 23,6 MEUR en quatre anys. Ara, però, dues de les finalistes (Fomento de Construcciones i Contratas i la UTE GBI Serveis SAU i Sersall 95 SL) han presentat recursos contra la decisió.

La situació obligarà al consistori a presentar tota la documentació de l'expedient així com informes jurídics al Tribunal Català de Contractes, que haurà decidirà si suspèn o no l'adjudicació del nou contracte.

La proposta de Romero Polo- Valoriza incloïa una inversió de 279.000 euros anuals en campanyes informatives i de sensibilització, renovació de maquinària, més hores de reg mecànic o la reposició anual de tots els contenidors. El consistori preveia que el nou servei entri en funcionament abans d'acabar l'any però, amb tota probabilitat, el procés s'allargarà.

L'Ajuntament va aprovar al ple de setembre prorrogar el contracte de l'empresa mixta Ecoserveis i iniciar els tràmits per municipalitzar l'enllumenat públic i els espais verds. El contracte acabava aquest mes d'octubre i mentre no es resolgués la licitació del paquet d'escombraries, deixalleria i neteja viària, el consistori va decidir allargar la concessió per guanyar temps fins que s'acabessin els tràmits.