05 de novembre de 2018
05.11.2018
Londres

El Patronat Costa Brava busca el turista britànic més divers a la World Travel de Londres

L'ens de la Diputació presenta productes com l'enogastronomia, la cultura, el golf, el cicloturisme i ciclisme

05.11.2018 | 16:01
Presència gironina a la fira de Londres.

Del 5 al 7 de novembre, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona assisteix a la principal fira de turisme professional europea, World Travel Market de Londres, a Anglaterra, que anualment reuneix 51.000 professionals procedents de 185 països.

Des de l'estand de Catalunya, juntament amb els municipis de Blanes i Lloret de Mar, el Patronat de Turisme hi participa amb l'objectiu de promocionar l'oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, i per conèixer les dades econòmiques i noves tendències del mercat britànic, així com també, per mantenir una trentena de reunions amb operadors turístics, companyies aèries, portals de viatges i mitjans de comunicació. El vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat, té previst reunir-se amb representants de les principals companyies d'operació turística britàniques Tui, Jet2Holidays i Thomas Cook, entre d'altres. En relació a la fira Dulsat ha manifestat que la WTM actua com a termòmetre per copsar com es presentarà la propera temporada turística i, per tant, esdevé un cita ineludible pel sector turístic. Alhora ha afegit que a Londres «la Costa Brava i el Pirineu de Girona presenta la seva oferta diversificada de productes amb l'objectiu d'aconseguir un turista britànic amb més despesa i capacitat de visita durant tot l'any».

Aquest vespre, el vicepresident Dulsat assistirà a l'esdeveniment Catalan Gala Dinner organitzat per l'Agència Catalana de Turisme en què es reuniran representants del sector turístic català i directius de la indústria turística britànica a fi de fomentar relacions professionals entre ambdues parts.

Prèviament a la fira World Travel Market, el diumenge 4 de novembre, representants del Patronat de Turisme varen assistir al fòrum Food Travel Innovation Summit de Londres centrat en tecnologia aplicada a la indústria gastronòmica i turística, bones pràctiques, competitivitats i altres àmbits relacionats.

A la World Travel Market, es promocionen productes turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona com l'enogastronomía, la cultura, el golf, i el cicloturisme i ciclisme.

Dades del mercat britànic
El 2017, Catalunya va rebre 19,1 milions de turistes que van generar una despesa total de de més de 19,2 milions d'euros. Respecte l'any anterior, les xifres suposen un augment de més d'un milió pel que fa al nombre de visitants i del 7,6 % en relació a la despesa.

Pel que fa a la procedència dels visitants, el principal país emissor de turistes a Catalunya és França, seguit del Regne Unit i Alemanya. D'aquesta manera, el país britànic es manté com el segon mercat emissor amb més de 2,1 milions de turistes, un augment del 5,5 % respecte l'any anterior.

Segons l'informe d'Afluència de turisme estranger publicat per l'Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya a l'octubre de 2018, entre gener i agost de 2018 s'ha registrat un descens del 9,2 % en el nombre de turistes britànic a Catalunya però, en contrapartida, s'ha registrat un augment en la despesa mitjana per persona. En aquests mesos de 2018, els turistes del Regne Unit han generat una despesa de 1,3 milions d'euros, un 5,6 % més que l'any passat.

Quant al perfil del turista britànic que visita Catalunya, entre els productes que més demanda aquest mercat en els últims dotze mesos hi ha city breaks (48 %), sol i platja (40 %), turisme rural (21 %), natura i turisme actiu (13 %) i creuers (8 %), entre d'altres. Els britànics solen adquirir les seves vacances amb una mitjans de cinc mesos d'antelació i prop del 36 % d'aquests ho fan a través d'operar turístic. Actualment, el gran gruix dels britànics organitza els viatges de forma independent i utilitzant plataformes digitals. Finalment, entre els principals factors que influeixen en la decisió dels britànics per escollir la destinació de vacances hi ha el preu, el clima i la tipologia de vacances.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent