05 de novembre de 2018
05.11.2018
Londres

El Patronat Costa Brava busca el turista britànic més divers a la World Travel de Londres

L'ens de la Diputació presenta productes com l'enogastronomia, la cultura, el golf, el cicloturisme i ciclisme

05.11.2018 | 16:01
Presència gironina a la fira de Londres.

Del 5 al 7 de novembre, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona assisteix a la principal fira de turisme professional europea, World Travel Market de Londres, a Anglaterra, que anualment reuneix 51.000 professionals procedents de 185 països.

Des de l´estand de Catalunya, juntament amb els municipis de Blanes i Lloret de Mar, el Patronat de Turisme hi participa amb l´objectiu de promocionar l´oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, i per conèixer les dades econòmiques i noves tendències del mercat britànic, així com també, per mantenir una trentena de reunions amb operadors turístics, companyies aèries, portals de viatges i mitjans de comunicació. El vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat, té previst reunir-se amb representants de les principals companyies d´operació turística britàniques Tui, Jet2Holidays i Thomas Cook, entre d´altres. En relació a la fira Dulsat ha manifestat que la WTM actua com a termòmetre per copsar com es presentarà la propera temporada turística i, per tant, esdevé un cita ineludible pel sector turístic. Alhora ha afegit que a Londres «la Costa Brava i el Pirineu de Girona presenta la seva oferta diversificada de productes amb l´objectiu d´aconseguir un turista britànic amb més despesa i capacitat de visita durant tot l´any».

Aquest vespre, el vicepresident Dulsat assistirà a l´esdeveniment Catalan Gala Dinner organitzat per l´Agència Catalana de Turisme en què es reuniran representants del sector turístic català i directius de la indústria turística britànica a fi de fomentar relacions professionals entre ambdues parts.

Prèviament a la fira World Travel Market, el diumenge 4 de novembre, representants del Patronat de Turisme varen assistir al fòrum Food Travel Innovation Summit de Londres centrat en tecnologia aplicada a la indústria gastronòmica i turística, bones pràctiques, competitivitats i altres àmbits relacionats.

A la World Travel Market, es promocionen productes turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona com l´enogastronomía, la cultura, el golf, i el cicloturisme i ciclisme.

Dades del mercat britànic
El 2017, Catalunya va rebre 19,1 milions de turistes que van generar una despesa total de de més de 19,2 milions d´euros. Respecte l´any anterior, les xifres suposen un augment de més d´un milió pel que fa al nombre de visitants i del 7,6 % en relació a la despesa.

Pel que fa a la procedència dels visitants, el principal país emissor de turistes a Catalunya és França, seguit del Regne Unit i Alemanya. D´aquesta manera, el país britànic es manté com el segon mercat emissor amb més de 2,1 milions de turistes, un augment del 5,5 % respecte l´any anterior.

Segons l´informe d´Afluència de turisme estranger publicat per l´Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya a l´octubre de 2018, entre gener i agost de 2018 s´ha registrat un descens del 9,2 % en el nombre de turistes britànic a Catalunya però, en contrapartida, s´ha registrat un augment en la despesa mitjana per persona. En aquests mesos de 2018, els turistes del Regne Unit han generat una despesa de 1,3 milions d´euros, un 5,6 % més que l´any passat.

Quant al perfil del turista britànic que visita Catalunya, entre els productes que més demanda aquest mercat en els últims dotze mesos hi ha city breaks (48 %), sol i platja (40 %), turisme rural (21 %), natura i turisme actiu (13 %) i creuers (8 %), entre d´altres. Els britànics solen adquirir les seves vacances amb una mitjans de cinc mesos d´antelació i prop del 36 % d´aquests ho fan a través d´operar turístic. Actualment, el gran gruix dels britànics organitza els viatges de forma independent i utilitzant plataformes digitals. Finalment, entre els principals factors que influeixen en la decisió dels britànics per escollir la destinació de vacances hi ha el preu, el clima i la tipologia de vacances.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook