Després que dimecres passat, Marta Felip anunciés formalment la seva renúncia a l'alcaldia de Figueres, aquest dilluns 5 de novembre, a les 17 hores, s'ha de celebrar la sessió plenària extraordinària que ha de servir per ratificar la dimissió de l'alcaldessa. Si el tràmit prospera, dijous vinent, 8 de novembre, a les 16 hores, se celebrarà el Ple extraordinari d'elecció de nou alcalde o alcaldessa.

Si el plenari accepta el caràcter extraordinari del ple d'aquest dilluns, el primer tinent d'alcalde, l'independent Francesc Cruanyes, haurà d'assumir el càrrec fins a l'elecció d'un nou candidat o candidata, fet que s'hauria de produir dijous a la tarda. L'oposició necessita una majoria absoluta d'onze regidors per trobar un alcaldable alternatiu, mentre que el govern del PDeCAT en faria prou amb ser la força més votada si no s'acomplís el primer precepte.

Marta Felip espera que Jordi Masquef "sigui la persona que lideri l'Ajuntament a la recta final del mandat". L'actual segon tinent d'alcalde va ser escollit com a cap de llista del partit demòcrata per a les pròximes eleccions municipals del 2019.

Marta Felip va accedir a l'alcaldia, per primer cop, el gener de 2013 en substitució de Santi Vila, quan aquest va ser nomenat conseller de Territori de la Generalitat. El 2015, Felip va revalidar l'alcaldia després d'obtenir 7 regidors amb la llista de CIU, la més votada a les eleccions municipals.