Aquest dimecres al matí, Marta Felip ha presentat la renúncia al càrrec d'alcaldessa de Figueres, convocant per dilluns 5 de novembre, a les 17 hores, el Ple ha d'acceptar la seva renúncia. Dijous vinent, 8 de novembre, a les 16 hores, se celebrarà el Ple extraordinari d'elecció de nou alcalde o alcaldessa.

Si el plenari accepta el caràcter extraordinari de la sessió plenària d'aquest dilluns, el primer tinent d'alcalde, l'independent Francesc Cruanyes, haurà d'assumir el càrrec fins a l'elecció d'un nou candidat o candidata, fet que s'hauria de produir dijous a la tarda. L'oposició necessita una majoria absoluta d'onze regidors per trobar un alcaldable alternatiu, mentre que el govern del PDeCAT en faria prou amb ser la força més votada si no s'acomplís el primer precepte.

Marta Felip espera que Jordi Masquef "sigui la persona que lideri l'Ajuntament a la recta final del mandat". L'actual segon tinent d'alcalde va ser escollit com a cap de llista del partit demòcrata per a les pròximes eleccions municipals del 2019.

L'adéu anunciat de Marta Felip

El passat mes de juny, Marta Felip va ser nomenada secretària general d'Empresa i Coneixement, dins del nou govern de Quim Torra. Felip passava a ser un dels càrrecs principals del gabinet de la consellera Àngels Chacón.

Cliqueu per llegir una entrevista recent a Marta Felip.

Figuerenca llicencada en Ciències Polítiques i Administració

Marta felip i Torras va néixer a Figueres el 1972. Es va llicenciar en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona. En aquest mateix centre universitari, va cursar diversos postgraus de Dret Laboral, Urbanístic i Urbanisme. Va desenvolupar el càrrec de secretària general en els ajuntaments de La Vajol, Portbou, Olot, Vic i Castelló d'Empúriesentre 2001 i 2011. També del 2007 fins al 2011 va exercir de presidenta de la Junta del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de l'Administració local de la província de Girona. Ha estat també professora associada del Departament de Dret públic de la Universitat de Girona, dins el Grau de Ciències Polítiques.

L´any 2011 va ocupar el segon lloc de la candidatura de CiU a l´Ajuntament de Figueres. El 4 de gener de 2013 va substituir a Santi Vila en el càrrec d'alcaldessa, quan aquest fou nomenat conseller de Territori i Sostenibilitat. Marta Felip va ser la primera dona de la història de la vila a ocupar aquest càrrec.