Un ponència sobre destinacions turístiques del vicerector de la Universitat de Girona (UdG) i expert en turisme, José Antonio Donaire, i un debat amb empresaris i representants municipals estrenarà dilluns 5 de novembre, a l´Hotel Spa Terraza de Roses, unes jornades de reflexió sobre el model turístic futur del municipi. L´acte, que començarà amb un esmorzar col·loqui a les 8:45 del matí, serà moderat pel professor de la UdG i doctor en Turisme, Dret i Empresa, Marc Grijalvo i està obert al públic, per mitjà d´inscripcions fins divendres 2 de novembre a l´Estació Nàutica Roses-Cap de Creus (info@enroses.com o al telèfon 650291583).

Els empresaris de Roses volen fer un pas endavant per a la millora de la qualitat turística i perquè el municipi segueixi sent capdavanter. Per aquest motiu es va acordar impulsar aquestes jornades, que tenen per objectiu posar sobre la taula el model turístic que es vol per als propers anys a Roses; marcar un full de ruta per al desenvolupament d´accions que incideixin en la millora de la qualitat turística i trobar solucions a les problemàtiques que afecten el sector. L´acord el va prendre en junta l´Estació Nàutica Roses-Cap de Creus i Roses comerç (les dues entitats representen més de 200 empresaris del municipi).

El president de l´Estació Nàutica i de Roses Comerç, Miquel Gotanegra, considera que "cal fer una reflexió profunda d´on estem i cap a on volem anar i les conclusions a les quals s´arribi des del sector empresarial s´han posar en pràctica en col.laboració amb l´Ajuntament".

En les jornades sobre "Roses model turístic al segle XXI" està previst que es duguin a terme cinc gran debats temàtics amb la idea de poder donar eines a empresaris i administració per als propers anys al voltant del desenvolupament turístic a Roses. Els debats giraran al voltant del posicionament turístic del municipi i els atractius amb que es compta; i sobre la mobilitat. També s´analitzaran els diferents tipus d´allotjament i l´oci existent i s´abordaran questions com l´ocupació de la via pública i la venda ambulant, entre d´altres. Amb els resultats dels debats s´elaboran unes conclusions i després es presentaran públicament les accions que es proposen per desenvolupar en els propers anys.