El projecte Hortalitza't Norfeu! comença a col·leccionar guardons. L'Institut Cap Norfeu de Roses va tancar el curs passat celebrant el Baldiritza't, distinció dels Premis Baldiri Reixac que valora la creativitat i el compromís dels alumnes. I el trimestre d'aquest curs ha començat, per al centre, amb la notícia d'haver aconseguit un accèssit d'àmbit estatal, als Premios Huertos Educativos Ecológicos, de la Fundación Triodos, i un tercer Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica, que promouen la Generalitat de Catalunya i l'Associació Vida Sana.

Hortalitza't Norfeu! és un hort urbà per a la inclusió, la convivència i l'aprenentatge a partir del cultiu ecològic, la bioconstrucció i el control intel·ligent a través de la programació amb Arduino. La professora Ana María González explica que «les motivacions que van portar l'institut rosinc a dissenyar i donar forma a aquest projecte són les de donar resposta a la situació actual de molts alumnes que cursen l'escolarització obligatòria i que anhelen tenir èxit amb els seus estudis, malgrat que estan en risc de patir l'anomenat fracàs escolar».

El projecte està dirigit, principalment, a alumnes de 3r i 4t d'ESO amb adaptacions curriculars o de Programes de Diversificació Curriculars atesos des de grups de reforç. Els docents del centre es mouen en la convicció que aquests alumnes encara poden reeixir, si reben el suport necessari.

També hi participen alumnes de necessitats educatives especials atesos des de la Unitat de Suport d'Educació Especial.

A Barcelona i a Madrid

A Barcelona i a Madrid

Una representació de l'alumnat i del professorat que forma part del projecte Hortalitza't Norfeu! va anar la setmana passada a recollir el tercer Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica, a Barcelona, en un acte presidit per la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà.

El 23 de novembre, tenen una nova cita, en aquest cas a Madrid, per recollir l'accèssit dels Premios Huertos Educativos Ecológicos. «L'hort per a la inclusió s'ha convertit en un hort de l'excel·lència, que està donant bons resultats pel que fa a la convivència, l'aprenentatge i la transformació de la comunitat», ha valorat el jurat d'aquests guardons.