El Bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha recordat els presos i exiliats del procés quan ha esmentat els col·lectius pels quals "els cristians sofreixen per Catalunya". També ha expressat la seva preocupació davant el fet que les diferents concepcions polítiques es converteixin en "col·lectius irreconciliables" amb una "dinàmica de confrontació constant" que "dificultin la convivència". Ho ha dit durant l'homilia de Sant Narcís durant la qual també ha demanat a la comunitat treballar "entre tots" per construir un "país més lliure i més just" tot apel·lant al "coratge" i a "no tenir por".

El Bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha expressat de nou la seva preocupació per la situació que viu Catalunya durant l'homilia de Sant Narcís d'aquest dilluns. Durant el seu discurs, el bisbe ha recordat els "qui estan privats de llibertat o lluny del país a causa de l'anomenat procés" quan ha esmentat els col·lectius pels quals els cristians "sofreixen per Catalunya". També ha esmentat altres grups com ara els que legislen, governen i administren juntament amb d'altres com ara les persones immigrants.

A nivell polític, ha expressat la preocupació davant el fet que les diferents concepcions polítiques es converteixin en "col·lectius irreconciliables" amb una "dinàmica de confrontació constant" que "dificultin la convivència".

D'altra banda, també ha dit que "cada cristià és ben lliure per actuar segons la seva consciència però sempre cercant el bé comú; tanmateix, com a Església, ens cal promoure sempre els drets de cada persona, fomentar la convivència entre totes les persones, estar al costat dels qui sofreixen situacions injustes (...) i pregar perquè entre tots construïm un país més lliure, més just i més fraternal segons el voler de Déu". Finalment, ha apel·lat al "coratge" de la comunitat i a "no tenir por", dues frases que ha repetit en diferents ocasions durant l'homilia.

Entre les personalitats que han assistit a la cerimònia hi havia el delegat del Govern a Girona, Pere Vila; l'alcaldessa, Marta Madrenas; el vicepresident de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, entre d'altres.