La neu ha enfarinat el Pirineu i punts del Prepirineu i ha deixat les primeres imatges de postal de la temporada. A tres carreteres catalanes s'hi ha de circular amb cadenes. Concretament, es tracta de la BV-4031 de Castellar de n'Hug direcció Alp, la C-28 al port de la Bonaigua i N-152 de Ribes de Freser (Girona) cap a Queixans (Puigcerdà).

A l'Alt Empordà, el canvi de temperatura ha portat les primeres enfarinades de la tardor al Puigneulós, a l'Albera, i al massís de les Salines.

Les màquines llevaneu han estrenat la temporada més aviat del que és habitual. La cota de neu ha disminuït en alguns punts del Pirineu fins als 800 metres i, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, feia deu anys que no era tan baixa a Catalunya un mes d'octubre. Quant als gruixos acumulats, destaquen els 34 centímetres del Port de la Bonaigua (2.266 metres), els 22 centímetres del Cadí-Prat d'Aguilló (2.143 metres) o els 19 centímetres de Vielha (980 metres).

La neu també ha arribat al Ripollès i ha deixat 10 centímetres a Núria. Planoles (Ripollès) i el Parc Nacional dels Ports (Baix Ebre) també han quedat enfarinats.

A mesura que avanci el dia les precipitacions en forma de neu es van restringint al nord-est del país.