Poques vegades la sala de butaques d'un teatre s'omple per a la presentació d'un llibre. Però és que també són poques les vegades que la presentació d'un llibre està envoltada de tanta solemnitat com la que s'ha viscut aquest divendres, dia 26, a Figueres.

La presentació del llibre del doctor Narcís Bardalet "El que m'han ensenyat els morts, per entendre millor la vida", redactat per la periodista Tura Soler, s'ha convertit en una cerimònia d'homenatge al prestigiós pediatra i forense. El Teatre El Jardí ha reobert, precisament, amb aquest acte, després de vuit mesos d'obres.

Per a l'ocasió, han estat convidades personalitats que coneixen bé el facultatiu. El tinent d'alcalde de Figueres, Jordi Masquef; la periodista Tura Soler; el director de la Càtedra de Responsabilitat Professional Mèdica i Medicina Legal de la UAB, el doctor Josep Arimany; el president de l'Audiència de Girona, el magistrat Fernando Lacaba, i l'empresari gironí Carles Mallart han dedicat càlides paraules al doctor Narcís Bardalet, cadascún des dels ulls de la seva professió.

Entre parlament i parlament, el Cor de Cambra de la Diputació de Girona ha interpretat peces de Bach, Mozart, Faure, Quilter i De Marzi, i el biòleg Josep Maria Dacosta ha exercit de mestre de cerimònies.

Durant l'acte, s'han viscut moments emotius, com quan Carles Mallart, impulsor del llibre i també de l'acte a El Jardí, ha volgut fer un reconeixement personal al doctor Narcís Bardalet; a l'exalcalde de Figueres, Marià Lorca; a l'alcaldessa, Marta Felip, i als dos artistes que han treballat en la confecció de la portada del llibre, Lluís Roura i Gerard Roca.

"El que m'han ensenyat els morts, per entendre millor la vida" conté 250 pàgines a tot color, en què a part de les memòries del doctor Narcís Bardalet hi ha 34 opinions de persones de diferent índole, fiscals, forenses, metges, empresaris, estudiants i familiars.

6

Presentació del llibre de Narcís Bardalet a El Jardí.