La ruta pel camí de ronda que transcorre entre el Far de Roses i la Cala Montjoi inaugurà, el passat dissabte, la programació de Rutes de Senderisme de Roses, assolint en aquesta primera activitat una gran participació de públic. Un interès que es manté en les següents activitats programades fins al mes d'abril, atès el ritme d'inscripcions, i que ja ha obligat a tancar el grup de la propera ruta programada per al 3 de novembre per veure la posta de sol des del Pla de les Gates.

Les rutes de senderisme de Roses és una activitat organitzada per l'Oficina de Turisme de Roses, en col·laboració amb el Parc Natural del Cap de Creus i l'Associació Excursionista Cabirols, fins al mes d'abril de 2019. Un total de 7 itineraris per diferents indrets i punts d'interès del terme municipal, integren aquest programa que comptaran amb l'acompanyament de guies oficials del Parc Natural del Cap de Creus.

La resta d'activitats programades, per a les quals encara es poden fer inscripcions, són una ruta per l'itinerari megalític i del paisatge del Cap de Creus (17 de novembre), l'activitat Visigòtics i megalítics (22 de desembre), Masos de Roses (26 de gener), Pic de l'Àliga entre oliveres (16 de febrer) i, tancant el cicle, la ruta pel GR92 des de Cala Montjoi a Cadaqués (6 d'abril).

Les activitats s'han ideat com jornades de descoberta, on els participants podran gaudir de l'experiència i paisatges que ofereix l'entorn de Roses, ampliant al mateix temps els seus coneixements sobre la història i tradicions rosinques, gràcies a les explicacions dels guies del Parc Natural.

Totes les activitats són gratuïtes. Per participar-hi, cal realitzar inscripció prèvia, ja sigui a través de l'enllaç inscripcions.roses.cat, o bé personalment al Servei d'Atenció al Ciutadà (SAC) de l'Ajuntament de Roses (edifici plaça Catalunya).