26 de octubre de 2018
26.10.2018
Castelló d'Empúries

"Carles Fages de Climent. L'Arcàdia empordanesa", al Museu d'Història Medieval de Castelló

Es podrà visitar fins el 31 de desembre, amb motiu de l'Any Fages de Climent 2018

26.10.2018 | 16:53

Castelló d'Empúries acull des del mes de setembre l'exposició "Carles Fages de Climent. L'Arcàdia empordanesa" organitzada per la Institució de les Lletres Catalanes en el marc de l'Any Fages de Climent 2018 i amb motiu dels cinquanta anys de la mort de l'escriptor empordanès, i que es pot veure al Museu d'Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV de Castelló d'Empúries de l'1 de setembre i fins al 31 de desembre d'enguany. La mostra es va poder visitar ja durant el passat XXVIII Festival Terra de Trobadors, dedicat enguany també a la figura de Fages de Climent com el "darrer trobador de l'Empordà".

L'exposició, en format de mostra itinerant i que es pot veure en altres poblacions i ciutats catalanes, ha estat a càrrec de Jordi Canet Avilés (Castelló d'Empúries, 1976), filòleg, responsable del Museu d'Història Medieval i del Centre d'Estudis Trobadorescos de Castelló d'Empúries i Comissari de l'Any Fages de Climent 2018.

L'exposició repassa els principals episodis de la biografia del poeta empordanès, alhora que mostra el conjunt de l'obra literària de Fages de Climent en diversos apartats que palesen la diversitat i la seva prolífica capacitat de creació literària: la poesia, la prosa i el teatre, els gèneres que conreà al llarg de tota la seva vida.

Tanca l'exposició una secció dedicada als "Inèdits" de Fages de Climent, ja que a més de l'obra fagesiana publicada fins avui dia, amb un conjunt de trenta-un títols diferents, cal afegir una trentena més de llibres inèdits (de poesia, prosa i teatre) que conformen la producció literària total de Carles Fages de Climent. Per tant, la bibliografia completa de l'escriptor empordanès reuneix una seixantena aproximada de llibres, tot i que entre l'encara abundant obra inèdita es compten un gran nombre de títols inacabats o incomplets i difícilment editables.

L'exposició destaca també el paper clau del Sr. Carles Fages Torrents, nét i hereu de l'escriptor empordanès, en fer possible l'obertura de l'arxiu privat Fages de Climent de Castelló d'Empúries perquè l'obra literària del seu avi sigui avui dia objecte d'estudi, de catalogació i d'una important tasca editorial per treure a la llum l'abundant material encara inèdit d'una extraordinària qualitat literària, i que juntament amb l'obra ja publicada permeten situar a Carles Fages de Climent com un dels grans escriptors catalans del segle XX.

La mostra posa de relleu la tasca que duen a terme les institucions públiques, culturals i acadèmiques que conformen la Comissió Fages de Climent: els Ajuntaments de Castelló d'Empúries, de Figueres, la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona i la Institució de les Lletres Catalanes.

Tota la programació es pot consultar al web de l'Any Fages de Climent 2018,. Pel què a les xarxes socials, la commemoració de l'Any Fages de Climent es pot seguir via twitter (@FagesdeCliment) i a facebook (@CarlesFagesdeCliment). L'exposició es podrà veure fins a final d'any al Museu d'Història Medieval de Castelló d'Empúries en els horaris d'obertura del museu; per a més informació al telèfon 972 25 08 59, o bé per mail

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent