La vuitena edició de les jornades L’Empordà, el paisatge com a actiu econòmic, es clouran aquest proper diumenge 28 d’octubre amb dues visites guiades a Avi­nyonet de Puigventós i Lladó. L’edició d’enguany es va dividir en tres parts, les dues primeres de les quals es van celebrar, durant el mes de maig, a Palau-saverdera i Albanyà.

Aquest esdeveniment anual, organitzat per l’Institut d’Estudis Empordanesos, Via Pirena i el Setmanari de l’Alt Empordà, té com a objectiu «difondre el patrimoni de la comarca que és susceptible de formar part dels seus actius com a recurs turístic, cultural o social i que pugui generar valor afegit econòmic», segons el director de les Jornades, l’economista Joan Armangué.

La tercera i última convocatòria d’aquest any començarà a dos quarts d’onze del matí a Avinyonet de Puigventós amb la presentació de la primera fase del projecte de consolidació i estudi del castell de la Comanda i una visita guiada al recinte. Hi participaran l’alcaldessa Júlia Gil, l’arquitecte Lluís Bayona, de l’Àrea de Monuments de la Diputació de Girona, l’arqueòloga Anna Maria Puig i l’historiador Antoni Cobos.

La jornada continuarà al migdia a Lladó, amb la visita guiada a l’església de Sant Feliu i l’edifici de l’antic Sindicat. Hi intervindran l’alcalde i arqueòleg Quim Tremoleda, l’arquitecte Lluís Bayona i Anna Maria Puig, presidenta de l’IEE. «En els dos casos podrem conèixer de primera mà els projectes de recuperació d’aquests interessants edificis històrics», apunta Puig. La jornada acabarà amb un dinar al Sindicat (20 euros per persona).

Les visites guiades són gratuïtes però cal inscripció prèvia a info@iee.cat o al telèfon 972 500 012

(dijous de 17 a 19 hores). Places limitades.