Les Escolàpies ha acollit 30 alumnes i quatre professors de tres instituts de la ciutat anglesa de Brighton. Tots els alumnes estudien castellà a Anglaterra. La seva estada ha durat del 13 al 20 d'octubre, i una trentena de famílies de l'escola els han acollit a casa seva.

Els nois i noies anglesos han assistit a les classes de dilluns a divendres com si fossin un alumne més del centre. Els alumnes figuerencs i els alumnes anglesos han treballat conjuntament en el desenvolupament de les classes. Cada alumne anglès ha tingut assignat un alumne de les Escolàpies, el budy, que era el seu acompanyant a les hores de classe, i que sempre que ha estat possible coincidia amb la família d'acollida. Els buddies els van rebre el dilluns passat i van ser els encarregats d'acomiadar-los divendres.

L'estada s'ha complementat amb visites d'estudi a llocs emblemàtics i turístics propers, a Barcelona, a Girona i al Museu Dalí de Figueres. La trobada forma part del projecte multilingüe de l'escola per tal de millorar l'ensenyament de la llengua anglesa.