Els operaris de Rosersa, l'empresa de serveis municipals de Roses, han iniciat, aquest octubre, la poda d'arbrat urbà. La principal raó d'aquesta mesura és per la presència dels nombrosos estornells que pernocten en l'arbrat municipal. «Els ocells busquen protecció i escalfor i és, per això, que els plàtans, en ser arbres de port alt i amb fullatge dens, són una espècie ideal per a ells», comenten els responsables de Rosersa, que argumenten altres raons per les quals cal fer poda: raons de seguretat, per tal d'eliminar les branques seques i les esqueixades; les de situació on s'entra en conflicte amb edificacions, trànsit i senyalització, i un últim motiu és la de formació de l'arbre, ja que la poda ajuda a aconseguir la forma de l'arbre més adequada.

A Roses, es poden uns 623 arbres de port gran, que són els que necessiten elevador, i també és poden i es retiren els dàtils i els nius de cotorres aproximadament d'unes 300 palmeres. Pel que fa a l'actuació en l'arbrat de port gran, va començar el 6 d'octubre i s'allargarà fins al desembre. Els exemplars de port petit es fan amb escala i s'intervé des del novembre fins al gener.

Segons informa Rosersa, aquest any, per als plàtans de l'avinguda de Rhode han introduït un nou sistema de poda diferent del sistema de brocada que es feia fins ara. El nou sistema s'anomena cap de gat i consisteix a podar tots els brots joves i només deixar les branques més velles. Així, cada any, l'arbre farà brotades joves que anualment s'hauran de podar, i l'objectiu és aconseguir un creixement regulat.