Els Pressupostos Participatius del 2019 de Castelló d'Empúries han entrat en la seva segona fase, un període en què els serveis tècnics municipals valoraran les propostes d'inversió presentades. Durant el període de presentació d'idees, els veïns i veïnes han entregat un total de 644 propostes, de les quals 501 han estat a través del web Segons la regidora de Participació Ciutadana, Anna Massot, aquesta xifra «ha superat, novament, les nostres expectatives i ens encoratja a seguir apostant per projectes com aquest, que suposen un veritable apoderament dels nostres veïns».

La primera fase de la segona edició d'aquest procés participatiu es va tancar el passat divendres 12 d'octubre. Ara, en la segona fase d'aquest procés, s'examinarà si les idees estan referides a temes de competència municipal, si es contradiuen amb plans aprovats per l'Ajuntament, si són viables tècnicament i econòmicament, i, si respecten el marc jurídic i legal, seran presentades en el Fòrum Ciutadà.

Convocatòria del Fòrum Ciutadà

Després d'això, al mes de desembre, els veïns i veïnes estan cridats a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització que se celebrarà a la Sala Gòtica de l'Ajuntament. Serà una sessió participativa en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran sotmesos, en la darrera fase, a votació popular.

L'objectiu de la iniciativa, impulsada a través de la Regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament, és fomentar la participació ciutadana al municipi.