La Fira de l'Intercanvi Infantil de Joguines, que organitza la IAEDEN-Salvem l'Empordà, tindrà lloc aquest diumenge, 28 d'octubre, en un nou emplaçament de Figueres: la plaça del Gra. Des de les 10.30 fins a les 13.00 hores. La fira arriba a la 19a edició amb l'objectiu que els nens i nenes, fins a 12 anys, tinguin l'oportunitat de ser crítics amb la importància de les 3R (reduir, reciclar i reutilitzar) quan té a veure amb unes propietats tan personals com són les joguines.

Tots els nens i les nenes que ho vulguin poden participar per intercanviar, amb altres nens i nenes, aquells articles que ja no fan servir però que estan en bon estat, com llibres, cds, joguines, ninos, jocs de videoconsoles... La fira té l'estructura d'un mercat, on cadascú munta la seva paradeta sobre la taula que tria. Participar-hi és gratuït. Els organitzadors recomanen no portar-hi joguines bèl·liques i que els participants pensin que uns altres nens han de jugar amb allò que ells aporten, per tant cal que els articles no estiguin trencats i que funcionin.

Com a activitat paral·lela i com és tradicional, s'ha organitzat un concurs de joguines reciclades, obert a tots els nens i les nenes que cursin entre primer i sisè de Primària. Es tracta de presentar una joguina fabricada amb materials que normalment tenen com a destinació la brossa: llaunes, taps d'ampolla, cartrons... i es pot pintar perquè quedi ben maca.

La inscripció al concurs es pot fer el mateix dia de la fira i hi haurà un premi per a la millor joguina de cada curs: 1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è. També hi ha un premi de participació per a cada un dels concursants.

Totes les persones que passegin per la Fira Infantil d'Intercanvi de Joguines poden gaudir d'un esmorzar, a base de xocolata desfeta i melindros. L'activitat compta amb el suport de l'Ajuntament de Figueres.