23 de octubre de 2018
23.10.2018
Garriguella

Garriguella tindrà un nou equipament de serveis municipals i activitats socioculturals i recreatives

Les obres començaran a principis de l'any vinent i seran finançades per la Diputació de Girona i la Generalitat

23.10.2018 | 13:48
Imatge del nou edifici

L'Ajuntament de Garriguella ha posat a licitació la construcció d'un equipament de serveis municipals i activitats socioculturals i recreatives, aprovat definitivament pel Ple municipal, el passat estiu. El període per a presentar ofertes al Perfil del Contractant del lloc web institucional acaba el pròxim 2 de novembre i es tramitarà mitjançant licitació electrònica i sobre digital (e-Licitació) la primera setmana del mes que ve, amb un preu de sortida abans de l'adjudicació de 393.223,67 euros.

És previst que les obres s'iniciïn a principis de 2019 i són finançades per dos antics PUOSC (Pla Únic d'Obres i Serveis de la Diputació de Girona i Generalitat de Catalunya) que s'han reactivat en els últims mesos així com amb fons propis de l'Ajuntament. Concretament, les dues subvencions (datades en els quadriennis 2008-2012 i 2013-2017) aportaran 170.000 euros al projecte; la resta, seran fons propis del consistori (127.000 euros) i un préstec bancari (97.500 euros), que es rebaixarà segons el preu final de l'adjudicació de l'obra.

Un espai per a tallers i activitats i un altre per a Magatzem Municipal

El projecte contempla que l'equipament públic sigui destinat a l'ús d'edifici de serveis i d'activitats socioculturals i recreatives i se situarà al Carrer Pirineus del sector SUD-1, situat perpendicularment a la carretera de Rabós.

La finca és propietat de l'Ajuntament de Garriguella provinent de les cessions obtingudes pel desenvolupament del Pla parcial SDU-1. Té, per tant, la classificació de sòl urbà i ve definit per un entorn residencial de baixa densitat, espais lliures i a la franja de la carretera una combinació d'edificació de predomini residencial amb la presència d'alguna edificació singular com la cooperativa agrícola.

La parcel·la té una superfície de 885 m?2; on es disposarà una nau amb una dimensió de 34,04 x 10 metres i una superfície de 340,04 m?2;, en planta primera també es construirà un entresolat amb una superfície de 190,09 m?2;. Els espais lliures de la parcel·la esdevindran patis integrats funcionalment als usos.

El projecte pretén donar resposta funcional a la necessitat de l'Ajuntament de Garriguella de disposar d'un equipament públic, per a destinar-lo a taller-magatzem i pati per a la brigada municipal, i un espai d'aula-taller pensat per a un ús col·lectiu i flexible que es pugui adaptar a diversos tipus d'activitats socioculturals i recreatives.

Els dos espais (Tallers i Activitats / Magatzem municipal) seran degudament diferenciats i podran funcionar de manera simultània o en horaris separats.

Els colors del paisatge de l'Albera: la Vinya i l'Olivera

La volumetria de la nau es planteja com un cos net i auster que llisca sobre un sòcol de color que juga amb el cromatisme del paisatge. Aquest sòcol fa la funció de façana de planta baixa de l'edifici i de tanca dels patis. Els panells del sòcol es disposen en una composició aleatòria de 3 mòduls de 50, 100 i 150 cm d'amplada i 300 cm d'alçada col·locats de manera successiva deixant escletxes de 30 i 50 cm, que seran les obertures en planta baixa de l'edifici. A sobre es configura la volumetria de la nau amb panell de formigó natural amb una composició vertical de juntes en correspondència amb la modulació dels panells pintats inferiors.

La coberta de l'edificació es realitza amb sistema industrialitzat de panell de xapa metàl·lica amb aïllament i una claraboia central que permetrà il·luminar el magatzem de la brigada i l'entresolat o golfes.

Els espais interiors s'organitzaran en planta baixa amb: accés-vestíbul, aula-taller, despatx, 2 serveis, vestidor, pas, taller-magatzem. A la planta primera únicament l'ús d'entresolat destinat a emmagatzematge i vinculat a l'espai de la brigada.

S'accedirà a l'espai d'activitats des de la zona verda municipal pel pati situat a nord, aquest pati es relacionarà amb el vestíbul i l'aula taller possibilitant una agradable relació entre interior i exterior. L'aula taller mitjançant panells mòbils podrà sumar, si s'escau, l'espai del vestíbul d'accés. Per la qual cosa, podrà adaptar la seva dimensió a les necessitats de les diferents activitats que es desenvolupin.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook