20 de octubre de 2018
20.10.2018
El Port de la Selva

La Caseta del Mar Naturaki, del Port de la Selva, millor apartament turístic sostenible

L'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona ha lliurat els Premis Gironins d'Apartaments i Vil·les de Vacances

20.10.2018 | 12:04
Els premis s'han instaurat en el 25 aniversari de l'ATA.

L'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona ha lliurat, durant l'acte de celebració del seu 25è aniversari, els Premis Gironins d'Apartaments i Vil·les de Vacances que s'impulsen per primera vegada amb l'objectiu de mostrar la diversitat, la qualitat i l'excel·lència dels apartaments i dels habitatges d'ús turístic de les comarques gironines i reconèixer la professionalitat de les empreses i persones que els gestionen.

En aquesta primera edició s'han premiat vuit allotjaments turístics per a nou categories: els Apartaments Plaça del Vi, de Girona, com a millor allotjament turístic de ciutat i com a millor allotjament turístic adaptat a turisme esportiu; Let's Holidays, de Tossa de Mar, com a millor allotjament turístic de platja; Costa Brava For Rent, d'Albons, com a millor allotjament turístic dels pobles d'interior i Pirineu; El Nus de Pedra, de Llorà, com a millor allotjament turístic per a famílies; La Caseta del Mar Naturaki, del Port de la Selva, com a millor allotjament turístic sostenible; Apartaments SF18, de Girona, com a millor allotjament turístic accessible; Re-Pals. Reservas Mas Pinell, de Pals, com a millor allotjament turístic amb accés a mascotes; i Cap sa Sal Luxury, de Begur, com a millor allotjament turístic d'arquitectura i disseny.

A més, El Nus de Pedra, de Llorà, ha estat guanyador de la categoria Best Family Friendly Holiday Home dels premis europeus Holiday Home Awards 2018 que se celebren a Brusel.les. En aquests guardons precisament s'inspiren els premis de l'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona.

Un jurat d'experts format per representants de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona ha seleccionat, mitjançant votacions, els guanyadors d'aquests guardons d'entre el total de 136 vil.les i apartaments turístics de les comarques gironines que s'hi havien inscrit.

L'entrega d'aquests premis és la culminació dels actes de celebració del 25 aniversari d'ATA que se celebra aquest any. L'acte, que es va dur a terme ahir al vespre al Castell de Sant Gregori, va comptar amb la presència del vicepresident primer de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, el Director General de Turisme, Octavi Bono, i la tinenta d'alcaldia de l'àrea de promoció econòmica, Desenvolupament Local, Turisme i Ocupació de Girona, Glòria Plana.

L'Associació ha elaborat també un vídeo que ahir es va projectar on es recull, amb imatges inèdites i testimonis destacats, la trajectòria de l'entitat que es va crear el 8 de juny de 1993 i la gran evolució del sector. "Durant els seus 25 anys d'existència l' ATA ha treballat per defensar els interessos del sector, millorar la comercialització, aixecar el nivell de professionalitat i també el nivell de qualitat de l'activitat i lluitar contra l'intrusisme, el principal cavall de batalla de l'entitat ja que crea mala imatge i perjudica molt al sector", segons va manifestar durant l'acte el president d'ATA, Lluís Parera.

Parera també va destacar que l'Associació celebra 25 anys "amb la voluntat ferma de continuar fent d'altaveu davant l'administració". El president d'ATA va recordar que les comarques gironines van ser l'embrió de la unió del sector que actualment compta amb una oferta que destaca per la seva excel·lència i qualitat i que compta amb 32.405 unitats inscrites al registre de la Generalitat, una xifra que representa el 44 per cent del total a Catalunya i que converteix a la demarcació en capdavantera en aquest àmbit.

Reconeixement a 22 associats

A més, durant l'acte de celebració del 25 aniversari de l'Associació es va fer entrega d'un reconeixement als 22 socis que enguany compleixen un quart de segle a ATA; i també a l'expresident i fundador de l'entitat, Lluís Torrent, i a l'expresident, Josep Comaposada, que va ser l'impulsor del decret d'habitatges turístics a Catalunya.

Lluís Parera va manifestar el seu agraïment "a tots els presidents que m'han precedit, als membres de la juntes (amb una menció especial a Josep Carbonés que ha acompanyat a l'ATA en les 4 juntes directives), a la nostra gerent, a l'equip de treballadors, i als nostres associats per la seva confiança".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent