L'Ajuntament de Roses ha ampliat la dotació econòmica prevista inicialment pels primers pressupostos participatius celebrats al municipi, passant aquesta dels 150.000 € als 373.700 €. L'increment es destinarà a l'ampliació i millora de les propostes presentades i escollides pels propis veïns de la població, que s'executaran entre finals d'aquest any i 2019.

Promocionar Roses amb un rètol de grans dimensions, l'habilitació d'un parc per a gossos, l'ampliació de jocs infantils i la creació d'una aula de cuina, van ser les propostes més votades en els primers Pressupostos Participatius realitzats a Roses durant 2017. Els costos ascendien a un total de 135.000 €, destinant-se 25.000 € al rètol, 50.000 € al parc de gossos, 20.000 € a l'adquisició de jocs infantils i, finalment, 40.000 € a l'aula de cuina. Els 15.000 € restants es reservaven a possibles millores.

L'estudi detallat i redacció dels projectes han motivat que l'Ajuntament considerés la possibilitat de millorar les actuacions previstes inicialment, dotant l'espai per a gossos d'un correcan i del condicionament del seu entorn; ampliant el nombre de parcs infantils i complementant-los amb bancs, arbrat, etc, per tal de crear àrees de descans i esbarjo a diferents punts del municipi; i dimensionant l'aula de cuina com un espai gastronòmic dotat de capacitat per a més participants i d'un projecte que comptarà amb la implicació de la Confraria de Pescadors i dels restauradors del municipi.