"Fer una diagnosi acurada de la situació actual de Figueres i, a partir d´aquí i amb la implicació dels figuerencs i figuerenques, dissenyar un Pla de Ciutat per revitalitzar el municipi", explica l´alcaldable d´Esquerra Republicana, Agnès Lladó.

Aquest és l´objectiu dels vuit espais de debat que Esquerra Republicana organitzarà a Figueres durant les tres properes setmanes, concretament el 20 i 27 d´octubre i el 3 de novembre. Les jornades obertes a tots els figuerencs i figuerenques estaran dinamitzades per professionals de diversos àmbits com Pere Gifre, Gregori Peral, Anna Albó, Eva Gayolà i David Arias.

Les sectorials s´iniciaran aquest dissabte 20 d´octubre amb les jornades sobre Urbanisme (10.00 hores) i Convivència i Seguretat (12.00 hores) que es duran a terme a la seu figuerenca del Col·legi d´Arquitectes de Figueres. Les sessions estaran dinamitzades per les arquitectes Anna Albó i Eva Gayolà.

Una setmana després, el 27 d´octubre, des de l´Oficina Jove es faran les sessions d´Esports (10.00 hores) i Joventut (12.00 hores) dirigides pel l´exjugador de la UEF i professor de l´escola Anicet de Pagès, David Arias. Per la tarda del dia 27, des de la seu actual del Casino Menestral, amb Cultura (16.00 hores) i Educació que, en aquest cas, dinamitzarà el director de l´IES Alexandre Deulofeu, Pere Gifre.

Les sessions finalitzaran el dissabte 3 de novembre amb les taules sobre Comerç (10.00 hores) i Benestar i Treball (12:00 hores). Es faran al Museu del Joguet i estaran coordinades per Jesús Quiroga, subdirector general del SOC i Gregori Peral, director de l´Oficina de Correus de Figueres i expresident d´El Dofí.