Des d'ERC l'Escala, igual que en l'anterior edició dels pressupostos participatius escalencs, es van fer deu propostes en la fase inicial del procés amb la intenció que fossin els mateixos escalencs i escalenques qui valoressin la seva idoneïtat i la necessitat de dur-les a terme. Des d'ERC es creu que sotmetre a la votació directa del poble algunes de les necessitats que el partit pensa que té l'Escala és una molt bona manera de veure si realment la ciutadania està en sintonia amb el projecte republicà.

Des de la secció local d'ERC es van proposar deu inversions en fase inicial, quatre de les quals han passat la primera valoració tècnica i han estat posades sobre la taula durant el taller obert que s'ha celebrat aquest dimecres. Les quatre propostes són:

- Senyalitzar els punts d'interès turístic del municipi als aparcaments de Can Parals i Empúries. Una senyalització pensada per a vianants que indicaria les direccions dels principals punts d'interès a visitar del municipi i distàncies a peu.

- Grades retràctils a la sala polivalent que es puguin desplegar quan a la sala s'hi organitzin actes com teatre, concerts,.. i plegar en un costat quan es necessiti la sala lliure per altres tipus d'actes.

- Routers wifi per als equipaments municipals que permetin la connexió a internet lliure als equipaments del municipi.

- Punts de recàrrega per a vehicles elèctrics als aparcaments de Can Parals, les Monges, Empúries i Plaça Nova.

Aquesta setmana s'ha posat en marxa la segona fase per escollir quines propostes fetes en la fase inicial seran les que s'executaran amb els 400.000€ del pressupost municipal que es dediquen als pressupostos participatius de 2019. De les quatre propostes d'ERC sotmeses a la valoració dels escalenques i escalenques s'han considerat prioritàries les tres primeres, que passen a la fase final i per tant podran ser votades per tots els ciutadans de la vila.