La pluja sembla que no vulgui desaparèixer de les comarques gironines. I des d'aquesta nit passada i matinada porta descarregant en diversos punts de la demarcació.

A l'Alt Empordà és on les precipitacions han estat més intenses i a Roses per exemple s'ha pogut veure una imatge poc habitual, el fossar de la Ciutadella ple d'aigua.

I és que segons el Meteocat, aquest matí a Roses han descarregat 11,9 litres en només mitja hora. I des d'ahir, i fins a dos quarts d'11 del matí, ja porten recollits 46,8 litres.

A mig matí només quedaven petites acumulacions en algun punt del fossat. On sí baixa aigua amb intensitat és a la Riera Trencada que desemboca a la platja, davant l'avinguda de Rhode. L'aigua arriba fins al mar creuant la zona de banyistes.

El fort aiguat fins a primera hora del matí ha causat inundacions en algun punt de la població. S'ha tallat el trànsit el carrer Port del Reig que dona accés a la urbanització de Santa Margarida per l'acumulació d'aigua. Tsambé s'acumula aigua a la C-260 afectant un carril.

A Figueres, l'Ajuntament ha pres precaucions en previsió de les properes pluges. L'Ajuntament ha activat el pla municipal de protecció civil en fase d'alerta, com a conseqüència de la intensitat i acumulació de pluja i el previsible augment dels cabals de rius i rieres.

Tall de la passera del Far d'Empordà - Carme Vilà

El regidor de Seguretat Ciutadana, Quim Felip, s'ha reunit a les nou del matí amb comandaments de la Guàrdia Urbana i ha supervisat el dispositiu desplegat per la policia, brigada municipal i associació de voluntaris de Protecció Civil.

L'Ajuntament anirà informant a través de les xarxes.

Fins a mig matí s'acumulava aigua en alguns punts de Vilatenim com la zona propera al cementiri.

En aquests moments ja s'han´obert a la circulació tots els vials que havien quedat tallats per acumulació d´aigua, excepte el passallís del camí de Can Lel (Camí vell d´El Far)

El mateix ha fet Castelló d'Empúries restringit el pas per alguns passos com el pont vell sobre el riu malgrat el cabal encara és baix.

A l'Alt Empordà, però, els registres ja són destacats: a Cabanes des d'ahir han caigut 53,8 litres i a Portbou en porten 38,2 d'acumulats. A d'altres punts de la demarcació, com a la ciutat de Girona, han caigut prop de 38 litres i a Fornells de la Selva, 23,3.

A Cadaqués l'aigua baixa amb força per la riera.

A Olot avui comença la Fira de Sant Lluc i també està essent passada per aigua. A la ciutat s'acumulen 13 litres des d'ahir.

La situació de pluja arriba després del pas de la tempesta Leslie, que va deixar inundacions i destrosses en punts del Ripollès i la Selva. Amb tot però, les precipitacions d'avui no seran tant intenses, tal com informa el Meteocat. Sinó que aquestes es traslladaran en punts del sud de Catalunya.

Aquesta és la previsió del Meteocat: