17 de octubre de 2018
17.10.2018
Roses

A Roses, el Voluntariat per la llengua continua a la tardor

Per participar només cal ser major d'edat i disposar d'una hora setmanal per practicar conversa en català durant 10 setmanes

17.10.2018 | 11:39
A Roses, el Voluntariat per la llengua continua a la tardor

L´Oficina de Català de Roses fa una crida a les persones interessades a participar en el programa «Voluntariat per la llengua», fent de parella lingüística amb un dels diferents alumnes que en aquests moments estan realitzant cursos de català. Per participar només cal ser major d´edat i disposar d´una hora setmanal per practicar conversa en català durant 10 setmanes.

En aquests moments, l´Oficina de Català de Roses té un bon grup d´estudiants que tenen ganes de millorar el català parlat. Es tracta d´estudiants de diferents procedències i cultures (Marroc, Perú, Argentina, Brasil, Colòmbia, Rússia,...), interessats per aprendre català i que desitgen millorar la seva conversa.

Per ser voluntari per la llengua només cal ser major d´edat, disposar d´1 hora a la setmana durant 10 setmanes i tenir ganes de compartir la llengua pròpia amb algú que vol parlar-la millor. Els mateixos integrants de cada parella lingüístiques estableixen l´horari i lloc de les trobades, així com les temàtiques de les quals parlar. Es pot anar a fer una passejada pels camins de Roses, pel passeig marítim, prendre un cafè, aprofitar per anar a comprar al mercat...

Tot i això, formar part d´una parella lingüística va molt més enllà de les trobades per conversar en català: el Voluntariat per la llengua ofereix tota mena d´activitats culturals i socials en català. El programa disposa de moltes entitats i establiments col·laboradors arreu del territori, a Roses també, i els els participants disposen d´un carnet que permet obtenir avantatges en un munt de llocs. Per exemple, l´entrada gratuïta al Teatre Municipal, en les representacions organitzades per l´Ajuntament de Roses.

Les persones interessades a participar en aquest programa poden posar-se en contacte amb l´Oficina de Català de Roses, a la pl. Sant Pere, 1, 2n, a l´edifici de Ca l´Anita (972 25 39 47 / roses@cpnl.cat).

El Voluntariat per la llengua, impulsat per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística, facilita la conversa en català a les persones que tenen coneixements bàsics de la llengua i necessiten practicar-la per adquirir fluïdesa (aprenents) amb persones que el parlen normalment (voluntaris). S´han format 125.000 parelles lingüístiques des de l´inici del programa l´any 2003, ara fa 15 anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent