Dimarts passat, un grup de 22 persones afectades de diabetis es van reunir a Empuriabrava per informar-se sobre el programa Pacient Expert, al qual l'Àrea Bàsica de Salut de Castelló s'ha unit per primera vegada.

L'objectiu és que d'aquest grup de persones, procedents de Castelló d'Empúries, Pau i Palau-saverdera, se'n faci una selecció de catorze perquè s'uneixin al programa fent de mentors.

«Explicaran en primera persona quina alimentació han de seguir, quin ha de ser el seu ritme de vida i com es viu dia a dia la malaltia», explica Assumpció Brossa, regidora de Salut del municipi.

Els «pacients experts» es trobaran cada setmana fins a finals d'any per donar informació als que, com ells, també pateixen la malaltia de la diabetis. L'objectiu d'aquest programa, impulsat per la Generalitat de Catalunya, té com a objectiu final potenciar l'autocura, la corresponsabilitat i l'autonomia de les persones que tenen una malaltia crònica.

L'Àrea Bàsica de Salut de Castelló ha reunit gent afectada per aquesta malaltia i els ha recomanat seguir aquestes sessions, la pròxima de les quals es fa dimarts vinent al Centre Cívic.