L´Ajuntament de Roses ha iniciat el procés d´elecció dels representants de la societat civil que actuaran com a vocals del Consell d´administració de l´Institut Municipal del Patrimoni Històric de Roses (IMPH). Els interessats a formar part d´aquest òrgan, encarregat del govern, direcció, administració i representació de l´Institut, poden presentar les seves candidatures fins al proper 26 d´octubre.

L´Institut Municipal del Patrimoni Històric (IMPH) té per objectius principals tots aquells relacionats amb la protecció i gestió del patrimoni històric municipal, és a dir, dels Bens culturals d´Interès Nacional i Local (BCIN i BCIL).

Segons els seus estatuts, han de formar part del Consell d´administració dues persones en representació de la societat civil: un expert, professional qualificat i un usuari amb experiència en la preservació, gestió i recuperació del Patrimoni rosinc. Per poder optar als càrrecs (no retribuïts), cal ser resident a Roses en ambdós casos. A més, pel que fa al vocal professional qualificat, cal que aquest disposi d´estudis d´Història, Arqueologia, Arquitectura, Belles Arts,€ i experiència en la gestió del patrimoni; mentre que en el cas del vocal representant dels usuaris, es requereix l´acreditació en la participació en tasques de preservació, gestió i recuperació del Patrimoni rosinc.

Les sol·licituds es poden de dirigir a l´Ajuntament de Roses fins al 26 d´octubre. Un cop finalitzat aquest termini de presentació, la Junta de Portaveus, en acord adoptat per la majoria dels seus membres, procedirà a l´elecció i designació dels dos candidats d´entre les persones que reuneixin els requisits d´idoneïtat per al càrrec.

Podeu consultar els requisits d´aquesta convocatòria a:

http://www.roses.cat/la-vila/participacio-ciutadana/convocatoria-institut-municipal-del-patrimoni-historic