El Ministeri Fiscal s'ha sumat a la investigació sobre presumpte prevaricació urbanística contra l'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, arran d'una querella interposada per la promotora Maxsan.

La fiscal ha sol·licitat que es faciliti la documentació relacionada amb el cas al Jutjat d'Instrucció número 8 de Figueres, així com que es declari la compleixitat de la causa instruïda. La declaració d'una causa com a complexa implica que la duració de la instrucció serà de 18 mesos, que a més podria ser posteriorment prorrogada.

En el codi penal, el delicte de prevaricació urbanística està penat amb presó d'un any i sis mesos fins a quatre anys i una multa de dotze a vint-i-quatre mesos. A més de la inhabilitació de 9 a 15 anys.

L'empresa Maxsan acusa l'alcalde Salvi Güell de cometre «irregularitats» en el procediment de suspensió de llicències d'obra nova i que afecta uns terrenys adquirits per la promotora. Paral·lelament, es va canviar la classificació d'un terreny proper, que va passar de sòl no urbanitzable a sòl urbà i posteriorment s'hi va construir un supermercat Bon Preu-Esclat. Els fets denunciats es remunten a fa poc més d'un any.