La setmana passada va tenir lloc a l’Escala una reunió informativa entre la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya i la direcció del partit a nivell comarcal i regional. El principal punt a tractar era el full de ruta a seguir en les properes setmanes de cares a reconfigurar el grup municipal i encarrilar la candidatura per a les eleccions municipals que tindran lloc l’any vinent.

La presidenta de la Secció Local, Àgata Belmonte, va manifestar la seva voluntat de convocar les primàries el més aviat possible i va marcar la data de 30 d’octubre com a data de celebració de l’assemblea per a l’elecció del proper cap de llista del partir republicà a l’Escala.

En l’executiva local posterior, s’ha avalat a l’actual regidora Etna Estrems com a candidata a l’alcaldia i també s’ha reafirmat el compromís de fer una assemblea oberta donant vots als militants, simpatitzants i amics de la formació.

Una altra dada que es va posar en valor a la reunió informativa és l’elevat nombre d’incorporacions que s’ha produït en el si de la formació durant el darrer trimestre, i que ja podran participar de l’assemblea per a l’elecció del cap de llista, fet que obre unes expectatives de renovació del grup.

Pel que fa al Grup Municipal, Etna Estrems passa a ser la portaveu del grup republicà, un cop els altres dos regidors passen a ser regidors no adscrits.