15 de octubre de 2018
15.10.2018
Cadaqués

El Parc Natural de Cap de Creus celebra el "Cap de Creus Autumn Weekend"

Durant tres dies, visitants i apassionats dels ocells podran participar en anellaments d´exemplars i fer el seguiment de diverses espècies

15.10.2018 | 16:19
Anellament d´un ocell al cap de Creus.

El Parc Natural del Cap de Creus acollirà del 19 al 21 d´octubre la tercera edició del Cap de Creus Autumn Weekend, una trobada coorganitzada amb l´Institut Català d´Ornitologia (ICO), amb la col·laboració del Grup de Natura de la Institució Alt Empordanesa per a la Defensa i l´Estudi de la Natura (IAEDEN) i els Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l´Empordà (APNAE).

L´objectiu és apropar la ciutadania la riquesa ornitològica d´aquest espai natural protegit. Així, les persones visitants i apassionades d´aquesta especialitat podran gaudir durant els tres dies d´activitats amb els ocells com a protagonistes.

Concretament, dissabte entre la sortida i la posta del sol, i diumenge fins a les 13h, tothom qui ho vulgui podrà participar en l´anellament d´ocells, des de dos punts diferents: la Vall de Montjoi i al Mas de Rabassers de Baix.

També, durant els tres dies, podran fer observacions i seguiment d´aus, i compartir les citacions al web de referència o mitjançant l´aplicació mòbil NaturaList, que permet als usuaris ordenar el seu quadern de camp digital per a ocells i alhora compartir-les amb la resta d´usuaris una vegada validades per especialistes en la matèria. Aquestes dades serveixen també sovint per a estudis científics, catàlegs i inventaris d´espècies, etc.

En edicions anteriors, el 2015 o 2016, la trobada ha aplegat més d´una seixantena d´afeccionats al món dels ocells durant la tercera setmana d´octubre, coincidint amb l´època de la migració de moltes espècies, que troben en el Cap de Creus un bon lloc per reposar durant el viatge des de latituds més nòrdiques fins a indrets més temperats on passar l´hivern.

En aquest sentit, la ubicació del massís de Cap de Creus és privilegiada, envoltat en gran part pel mar Mediterrani i amb moltes valls interiors i petits racons forestals que permeten a molts ocells trobar recés en moments de mal temps o tramuntana. També per als ocells marins constitueix un indret de referència, on hi troben aliment, gràcies als seus rics fons marins, i on ocells molt pelàgics s´apropen a la costa com en cap més lloc del litoral català.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook