L’accés d’autocars a l’aparcament del Garrigal és un malson per als conductors que circulen pel carrer Tramuntana en hores punta d’entrada i de sortida d’aquests vehicles que transporten els turistes fins a Figueres. El problema s’accentua quan coincideixen diversos autobusos en espera mentre un d’ells efectua la maniobra d’entrada a l’esplanada, acció que pot durar diversos minuts, la qual cosa provoca importants retencions en els dos sentits de la marxa. La proximitat de la bar­rera amb la calçada fa que els vehicles estiguin aturats força estona ocupant la meitat del carrer que comunica amb la pujada del Castell i l’avinguda Marignane.

Els mateixos professionals del volant admeten la seva incomoditat per aquest fet. Juan González, xofer d’una empresa barcelonina, explica que «no sempre podem entrar i sortir d’aquest aparcament amb la celeritat que voldríem, i més si hi ha algun cotxe o un altre autobús mal aparcat al costat».

Els veïns coneixen bé el problema, però hi afegeixen un apunt important, tal com explica Pere Rodríguez: «el canvi de direcció del carrer Celi i Rústic i la doble direcció de davant de l’Ambulatori ha estat un gran encert de l’Ajuntament, però ha accentuat el problema de l’aparcament del Garrigal, perquè ara les retencions, quan hi ha més d’un autocar que vol entrar, es dupliquen». Les retencions també afecten el transport urbà.

Rodríguez afegeix el tancament perllongat del carrer de la Jonquera per les obres «com un altre inconvenient que esperem que aviat se solucioni». Rosa M. Sànchez creu que «faria falta la presència de la Guàrdia Urbana en hores punta per regular el trànsit. Amb tanta gent que baixa i puja, algun dia hi haurà un accident». El conflicte s’agreuja quan algun conductor d’autobús estaciona de manera irregular a l’exterior de l’aparcament.

SABA atribueix el problema a la doble circulació

L’empresa SABA, concessionària del Garrigal, reconeix a través d’un portaveu que l’espai d’accés a l’aparcament «és el que és. Coneixem la problemàtica que s’ha generat amb la doble direcció del carrer. Abans, quan era de direcció única, l’operativa d’entrada i de sortida era la mateixa, però no es generava aquest embús». L’empresa diu estar «en contacte amb l’Ajuntament per treballar i trobar solucions» tot i matisar que «el problema de trànsit no és de la nostra responsabilitat».