La tercera edició del Girocòmic, la fira del còmic, el manga i l'entreteniment de Girona, ha obert aquest divendres, 12 d'octubre, les portes a les carpes de la Devesa amb una vuitantena d'expositors i un programa farcit d'activitats durant tot el cap de setmana, amb una ampliació de la zona de videojocs.

Com a novetat, hi ha una nova zona de restauració dedicada a la gastronomia oriental i una aula del te. Entre els visitants, algunes persones disfressades i sota la presència d'un drac Shenron.

El programa d'aquesta edició de Girocòmic inclou una vintena de conferències, més de 25 autors signant, 15 tallers, 20 actuacions, una desena d'activitats infantils, 15 projeccions i 4 exposicions. Ahir, la primera activitat va ser la inauguració de l'exposició Gols de tinta, que acosta el lector a través de la mirada de diferents dibuixants, il·lustradors i humoristes.

El director d'art a King Games (Candy Crush), Renato Roldán, va oferir ahir la conferència "Fes-ho o no facis, però no ho intentis", que repetirà demà. Salva Espín, un referent en el món del còmic (és el dibuixant oficial de Deadpool i per les seves mans han passat personatges com l'Increïble Hulk, Spiderman o Lobezno), va explicar les seves vivències. La primera jornada va cloure amb un homenatge a Joan Antoni Poch (JAP), a qui es va distingir per la seva trajectòria.

Durant la jornada, alguns dels autors van signar obres, hi va haver tallers de dibuix i de paper, contes infantils xinesos, exhibicions d'arts marcials, màgia i projeccions. Avui a la tarda es preveu un concurs de cosplay (on els participants es disfressen dels seus ídols del còmic) i continuen les signatures d'autors, tallers, projeccions, conferències i l'opció de comprar en qualsevol dels expositors presents. Girocòmic tanca demà, diumenge, al vespre, les portes.