13 de octubre de 2018
13.10.2018
Torroella de Montgrí

L'activitat "Cims per la Llibertat", una ascensió massiva i simultània a 18 cims

Els serveis d'emergències i l'organització demanen als participants que segueixin una sèrie de consells

13.10.2018 | 10:24
Els empordanesos, fent l'ascensió al Montgrí.

Amb motiu de l'ascensió massiva i simultània aquest dissabte, 13 d'octubre, a 18 cims a través d'un total de 22 rutes, Protecció Civil de la Generalitat, conjuntament amb la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya FEEC, Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat, SEM, Agents Rurals i l'organització de l'activitat, han configurat un dispositiu pel seguiment del desenvolupament segur de l'esdeveniment i per garantir una reacció coordinada en cas d'emergència.

Cal tenir en compte que aproximadament més d'11.000 persones s'han inscrit per dur a terme aquesta activitat, el que implica una mobilitat extraordinària en el medi natural i distribuïda per tot el territori català, on poden produir-se diferents emergències.
 
També s'ha establert una coordinació amb els serveis d'emergències francesos ja que dos cims es troben a la Catalunya Nord.
 
En aquest sentit, Protecció Civil de la Generalitat ha posat en prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT.
 
Els cims als quals fan les ascensions els inscrits són: Pica d'Estats, Puigsacalm, Matagalls, Les Agudes, Puigmal, Montgrí, Gallina Pelada, Pedraforca, La Mola, Sant Jeroni, Roca Corbatera, Tossal del Rei, Tossal de les Torretes, Montsec, Montsent de Pallars, Mont Caro, Comabona, Carlit i Canigó.
 
Els serveis d'emergències implicats i l'organització volen  demanar als participants que segueixin els següents consells:

  • No us desvieu de les rutes fixades en cap moment.
  • Aparqueu únicament als punts habilitats i no al voral de camins o pistes forestals. Cal deixar la via lliure pel pas dels vehicles d'emergències.
  • Aneu ben equipats amb telèfon mòbil amb la bateria carregada, aigua, menjar i roba i calçat adequats.
  • Eviteu participar en l'ascens si no teniu experiència, i assegureu-vos d'estar capacitats en el cas dels cims de més alçada i dificultat.
  • És molt important que només hi participin les persones prèviament inscrites en l'activitat.
  • En cas d'emergència aviseu els membres de l'organització o al telèfon d'emergències 112 .
  • No està permès el vol de drons a la zona, excepte en els casos en que s'ha demanat i s'ha respost afirmativament.?


APUNT: Més d'11.000 persones s'han inscrit a CIMS PER LA LLIBERTAT i pugen simultàniament 18 cims de Catalunya, amb l'objectiu de reclamar la  llibertat dels presos polítics, exiliats i tots els represaliats, i com a mostra de suport a les  seves famílies. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent