La 2a Trobada de Jocs Matemàtics Manipulatius se celebra aquest divendres, 12 d'octubre, a Llançà, amb l'objectiu de demostrar que les matemàtiques són molt divertides. Durant tot el dia, des de les 10 del matí, grans i petits, pares i fills, podran mirar i remenar entre els diferents jocs i propostes per gaudir de les matemàtiques, amb activitats a la plaça Major i a la Casa de Cultura.

La trobada s'estructura, a la plaça Major, en espais amb jocs matemàtics manipulatius aportats per Jugar x Jugar Girona, Regals Mar i Haba, on poder jugar de les 10 del matí a la 1 del migdia i de les 4 de la tarda a les 7 del vespre.

A les 11 del matí, a la Sala de Conferències de la Casa de Cultura de Llançà, es fa una xerrada, a càrrec de Laura Morera, d'Explorium, sobre "Propostes per unes mates motivadores pels teus fills, pels teus alumnes i per tu!"

A les 5 de la tarda, també a la Sala de Conferències de la Casa de Cultura de Llançà, es fa una xerrada, a càrrec de Toni Viader, de Jugar x Jugar Girona, sobre "Jocs per potenciar coneixements i entrenar habilitats matemàtiques d'una manera divertida!"

Els assistents a la trobada també tenen la possibilitat de descobrir diferents aplicacions de les matemàtiques en la robòtica i la ciència. Robotec ofereix l'hora del codi i un taller de Scratch com a introducció al món de la programació.

Explorium, d'altra banda, proposa diferents experiments científics i demostracions que deixaran el públic amb la boca ben oberta.

Per als més petits de la família, la Valèrie de Llançà té a punt activitats de Txikung en família.

A més, durant tot el cap de setmana a l'Alberg Costa Brava de Llançà proposa a vilatans i visitants gaudir d'activitats a l'entorn natural amb Gisfera i SK kayak.