L'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, ha defensat la independència de l'Ajuntament i ha desvinculat l'ens municipal de la construcció de l'Esclat, a la urbanització de Castelló Nou. El batlle ha reaccionat després que un telespectador li agraís la instal·lació de l'Esclat al canal Empordà TV. I és que Güell ha estat denunciat per un presumpte delicte de prevaricació urbanística relacionat amb l'edificació en aquesta zona.

«Gràcies per posar l'Esclat, la pista de futbol i la sala de bàsquet. Dona vida», escrivia Josep Guanter dirigint-se a l'alcalde. Güell responia: «Vam fer la pista, el ping-pong i la il·luminació, però l'Esclat no l'hem posat nosaltres».

El batlle de Castelló d'Empúries va defensar que el POUM «permetia fer un hotel o un centre comercial, i amb els requeriments del POUM hi han fet el supermercat». L'alcalde argumentava en resposta a l'espectador que l'Ajuntament «tampoc podia fer res per evitar-ho».

Güell estava citat a declarar ahir al Jutjat d'Instrucció número 8 de Figueres en relació a la querella criminal per la presumpta prevaricació urbanística. Finalment, la citació s'ha ajornat per al proper mes de desembre.

Presumptes «irregularitats»

La demanda la va interposar la promotora Maxsan i acusava l'alcalde de cometre «irregularitats» en el procediment de suspensió de llicències d'obra que va aprovar l'Ajuntament el novembre passat. Però el demandant, Juan Santiago, denuncia que paral·lelament a aquesta suspenció de llicències, es va canviar la classificació d'un terreny proper, que va passar de sòl no urbanitzable a sòl urbà. Posteriorment, s'hi va construir el supermercat Bon Preu-Esclat.

En el moment en què la querella va ser admesa a tràmit, Güell ja va negar les acusacions i va defensar que la suspensió de llicències «es va fer seguint exclusivament criteris tècnics».