El sindicat de Mossos CAT denuncia que quatre menors no acompanyats han hagut de passar la nit de dijous a divendres a la comissaria de Vista Alegre de Girona. Els joves, juntament amb un cinquè, van arribar ahir a Girona i es van dirigir a una patrulla d'agents, que els van traslladar a la comissaria. La seva portaveu, Maria José Dàvila, ha explicat que els nois, d'entre 12 i 16 anys, han hagut de dormir a l'entrada de l'edifici en males condicions i amb els "riscos" que suposa per als agents. En aquest sentit, recorda que el menors no passen controls mèdics i que això pot provocar casos com el d'una comissaria de Ciutat Vella, a Barcelona, on es va detectar un brot de sarna. El sindicat critica que aquesta situació es repeteixi sense que hi hagi un protocol eficient per fer-hi front.

Quatre menors no acompanyats d'entre 12 i 16 anys han dormit a la comissaria de Vista Alegre de Girona aquest dijous. Així ho ha denunciat el sindicat dels Mossos CAT, que critica les condicions en les quals han de passar la nit els joves i també els "riscos" que afronten els agents.

La portaveu del sindicat a Girona, Maria José Dàvila, afirma que la policia ha assumir la cura d'aquests nois sense que passin cap control mèdic previ. En aquest sentit, recorda que fa pocs dies una comissaria de Barcelona va partir un brot de sarna per aquesta situació.

Dàvila assegura que es tracta d'una problemàtica greu i reclama solucions per evitar que aquestes situacions es perpetuïn. En aquest sentit, critica que tot i que en els darrers anys hi ha hagut un augment de casos d'aquest tipus, les institucions no han sabut gestionar-ho i reclama mesures per fer-hi front.

Des del sindicat recorden que quan reben menors no acompanyats han de traslladar-los a comissaria i comunicar-ho a la DGAIA, que és qui assumeix on s'han de portar els joves. "Els tràmits són lents i en molts casos passen hores o la nit a les dependències policials", insisteix.

De fet, segons ha explicat aquest mateix divendres n'han arribat dos més a la comissaria de Santa Caterina. La previsió és que avui mateix es traslladi als quatre menors que van arribar ahir a un centre del Maresme. Els nois anaven acompanyats d'un cinquè jove, que es va poder traslladar a un centre de Girona. "Però no hi havia lloc per a tots", remarca Dàvila.

"No podem agafar la responsabilitat de vigilar uns menors que no han fet cap acte delictiu ja que no tenim la formació, ni les comissaries estan habilitades per aquestes tasques", insisteixen des del sindicat.