11 de octubre de 2018
11.10.2018
Castelló d'Empúries

L'escola El Bruel estrena porxo gràcies als Pressupostos Participatius 2018 i a l'AMPA

Els pares i mares lluiten perquè el centre educatiu tingui les mateixes condicions que tots els altres, sense barracons

11.10.2018 | 09:43
La nova coberta proporciona ombra i refugi per als nens.

L'Escola El Bruel, d'Empuriabrava, ja gaudeix d'un nou porxo a l'interior del pati de primària i secundària, el més gran. La instal·lació d'aquesta nova infraestructura va ser una de les propostes més votades del Pressupost Participatiu del 2018.

«La proposta va sorgir des de l'AMPA de la nostra escola, i les famílies s'hi van implicar des d'un primer moment votant aquesta proposta», explica el director del centre, Joan Salinas. Fins ara, el pati era un espai totalment obert on els nens feien l'esbarjo i s'hi celebraven festes. A la zona del pati d'infantil i de primària, hi tenien un parell de tendals provisionals que feien ombra, però que presentaven molts problemes, ja que les teles volaven o es trencaven les fustes amb què se subjectaven. Gràcies a aquesta nova instal·lació, però, ara es disposa d'una part coberta que proporciona ombra i refugi per als nens.

L'escola estava molt oblidada

«Des de la xarxa de pares i mares intentem fer el possible per ajudar a millorar el confort dels nens a l'escola, que encara està en mòduls prefabricats», explica Amélia Boutin Basset, membre de l'AMPA. El Bruel, que ja té deu anys de vida i que acull 180 nens aquest curs, funciona amb barracons. Als membres de l'AMPA els feia la sensació que l'escola «estava molt oblidada», i que l'Ajuntament sempre s'emparava en la justificació que «es tractava d'una instal·lació provisional». Quan el cap d'educació de Girona els va assegurar que l'escola ja era un centre fix, els pares i mares van decidir que havien de lluitar més per cobrir les mancances i necessitats que tenia el centre educatiu. «Ens hem posat molt ferms. Volem que aquesta escola sigui com les altres», assegura la tresorera de l'AMPA, Mayte Pujado. Per aconseguir aquest objectiu, han emprès accions per ajudar els infants. Durant el curs passat, van tancar un passadís que estava a l'aire lliure, ja que els nens tenien fred i es mullaven quan canviaven d'aula. També van posar il·luminació i condicionament elèctric a les aules.

Ara estan treballant en un projecte que preveu la construcció d'un nou edifici. Aquest procés, que depèn de la Generalitat, tindria una durada de cinc anys. A més curt termini, treballen la millora de la zona d'infantil, que no està gaire ben adequada, i la instal·lació d'un barracó més. De cara a aquest curs, el grup també amplia l'oferta d'activitats extraescolars oferint cinc opcions diferents.

La regidora de Participació, Anna Massot, va valorar molt positivament les obres i va dir que és «fruit de la mobilització i participació de la ciutadania». Aprofitant l'ocasió, la regidora va recordar que ja està obert el període per fer propostes per al Pressupost Participatiu del 2019, al qual es destinen 150.000 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook