L'Ajuntament de Figueres, en el marc del Pla de Rehabilitació Integral del Centre Històric, ha impulsat la rehabilitació i millora de 28 edificis amb una subvenció de 405.000?€ per millores de cobertes tancaments i eficiència energètica, rehabilitació de façanes i instal·lació d'ascensors. Onze comerços també s'han beneficiat dels 106.150?€ en subvencions per a la reforma i obertura d'establiments en carrers poc comercials amb l'objectiu d'ampliar i dinamitzar el sector comercial del Centre Històric de Figueres.

Actualment el Pla de Centre Històric es troba en la seva recta final, amb les obres ja finalitzades del carrer Barceloneta, en execució, l'últim tram del carrer de la Jonquera i del carrer Peradala, iniciades aquest mes de setembre les obres de reurbanització de la plaça de l'escorxador i a punt d'iniciar-se les del carrer Ample que completaran la rehabilitació integral dels principals carrers del Centre Històric.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, destaca la importància d'impulsar la rehabilitació i millora d'edificis del Centre Històric amb ajuts als propietaris i que ara es comencen a visibilitzar amb diverses bastides realitzant treballs de rehabilitació de façanes a tot el centre. Dos dels exemples més importants d'aquest impuls són la Casa Romaguera, un edifici històric al cor del centre visiblement degradat i sobretot l'edifici fins ara apuntalat a la plaça de les Patates que, per fi, podrem veure rehabilitat gràcies a l'impuls que el govern municipal busca amb el Pla de Rehabilitació del Centre Històric. "La reurbanització dels carrers i la millora de l'espai públic van lligades a la millora dels edificis, que acaba amb una transformació urbanística, econòmica i social d'un barri."