L'Ajuntament de la Jonquera ha arrencat el projecte que permetrà construir la comissaria dels Mossos d'Esquadra a la zona de la frontera i deixar enrere els mòduls prefabricats que ocupen. S'ha adjudicat la transformació de la zona de la Campa, on hi ha un solar que se cedirà a Interior. Fa un any es va signar un conveni que hauria de garantir que es construís la comissaria.

El projecte de reforma de l'espai s'ha adjudicat a l'empresa Excavacions Sergi, amb un cost aproximat de 236.038,89 euros, i té un termini d'execució de quatre mesos.

Les obres transformaran l'accés al carrer Carles Bosch de la Trinxeria. El faran més ampli, construiran un vial que substituirà l'actual per un espai enjardinat per al pas dels vianants i plantaran nous plataners per tal de crear una entrada agradable a la vila.

El projecte ja contempla els accessos per a la nova comissaria dels Mossos d'Esquadra. Per això es farà una connexió de vianants entre aquest carrer i el 6 d'Octubre.

Els treballs també inclouran millores en l'enllumenat i la instal·lació de mobiliari urbà i noves senyalitzacions. Finalment, està prevista una millora general del carrer dels Bombers i la brigada.

La zona de la Campa se situa just a l'entrada sud de la població venint des de Figueres i just abans d'accedir al centre històric. Es considera un espai idoni per ubicar-hi la comissaria, perquè té accés a les principals carrereteres. De fet, des de fa anys hi ha els Bombers.

L'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, ha posat de manifest que amb el projecte es reordena l'accés sud i es dona continuïtat al nucli urbà, creant així més visibilitat a l'entrada del poble.

En aquest punt s'hi trobaria un dels serveis més reclamats dels darrers anys, la comissaria. La Generalitat va optar per crear un equipament temporal ubicant oficines en mòduls, que en ocasions han estat objecte de crítiques dels sindicats per la precarietat que suposa aquest tipus d'instal·lacions.

L'any passat es va signar el conveni amb la conselleria d'Interior per a la construcció de la comissaria definitiva, que incloïa la cessió del terreny, segons Martínez. Una vegada el govern demani llicència tindran dos anys per executar les obres. A la comarca hi ha comissaries dels Mossos a Figueres, a Roses i a l'Escala.