ERC Figueres organitzarà vuit taules de debat amb la finalitat d'analitzar la situació actual de la ciutat i teixir accions de futur. Les jornades se celebraran el 20, 27 i 3 de novembre i estaran dinamitzades per professionals dels diversos àmbits que s'hi tractaran: urbanisme, seguretat, esports, joventut, cultura, educació, comerç i treball.

La portaveu del grup, Agnès Lladó, ha explicat que l'objectiu és «trobar solucions i compartir-les per ser capaços de capgirar la ciutat i potenciar els punts forts de Figueres». Les sessions estaran obertes a tots els figuerencs i ERC ha iniciat una ronda de contactes amb professionals de les àrees per tractar.

Les sessions s'iniciaran el dissabte 20 amb Urbanisme i Convivència i Seguretat, que es duran a terme a la seu del Col·legi d'Arquitectes, dinamitzades per Anna Albó i Eva Gayolà. Una setmana després, el 27, es faran les sessions d'Esport i Joventut, amb l'exjugador de l'UEF David Arias. També el 27, hi haurà una altra sessió a la tarda al Casino Menestral sobre Cultura i Educació amb el director de l'IES Deulofeu, Pere Gifre. Els espais de debat finalitzaran el 3 de novembre amb les sessions de Comerç, Benestar i Treball coordinades per Jesús Quiroga.