Els vins i caves de Perelada han rebut un nou reconeixement que, en aquesta ocasió, arriba des de Canadà. El vi 5 Finques i el cava Perelada Brut Reserva han participat en les selections Mondiales des Vins Canada, el concurs internacional de vins més gran d'Amèrica del Nord i han obtingut Medalla d'Or. Creat el 1983, aquest concurs es celebra a la ciutat de Quebec.

En aquesta edició, més de 440 productors de 31 països han presentat a concurs un total de 1820 vins. Un total de 60 tastadors procedents de 15 països de tot el món han valorat les diferents referències.

5 Finques 2014 és un vi complex que expressa els diferents microclimes, terrenys i varietats de l'Empordà, com explica Delfí Sanahuja, enòleg cap de Perelada. Està elaborat amb varietats procedents de cinc finques: Cabernet Sauvignon, Garnatxa Negra, Syrah, Merlot, Samsó, Monastrell i Cabernet Franc. Roman 18 mesos en bótes bordeleses, 50% francès i 50% americà.

La segona referència guardonada és el cava Perelada Brut Reserva, que realitza la segona fermentació per el mètode tradicional i roman a la cava uns quinze mesos, abans del degollament. Està elaborat amb les varietats Macabeu (30%), Xarel·lo (45%), Parellada (25%). Presenta un color groc pàl·lid i un bon despreniment de bombolla. En els mesos de criança s'ha desenvolupat la seva fina aroma mantenint uns lleugers matisos afruitats. La seva bona estructura, elegància i amplitud sensorial li confereixen una inconfusible personalitat.

Amb un consum d'aproximadament 5 milions d'hectolitres de vi per any, el Canadà és un important importador (4,2 milions d'hectolitres el 2016). Al Canadà, el comerç de vins està controlat per empreses públiques (monopolis) en la majoria de les províncies.

Aquesta competició de prestigi es desenvolupa sota el patrocini de l'Organització internacional de la vinya i del vi (OIV) i de la Federació mundial de grans concursos internacionals de vi i espirituosos (VINOFED) que reagrupa els concursos més grans de vins del món.