Aina Tarabini, professora del Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), és l'experta convidada a pronunciar la conferència inaugural del curs 2018-2019, amb el tema: L'escola no és per tu: el rol dels centres educatius en l'abandonament escolar.

L'acte, organitzat pel Moviment de Renovació Pedagògica de l'Alt Empordà i l'Ajuntament de Figueres, se celebra a l'Auditori dels Caputxins, aquest dimecres 10 d'octubre, a les sis de la tarda.

Aina Tarabini, que és membre del Grup de Recerca en Globalització, Educació i Polítiques Socials i del Grup Interdisciplinari de Polítiques Educatives, planteja la seva ponència parlant sobre com de prioritari és, en les agendes de política educativa contemporània, reduir el fracàs i l'abandonament escolar. «Governs locals, autonòmics i estatals, així com organismes internacionals estableixen aquesta fita com una prioritat clau i no és d'estranyar, ja que tot i la gran quantitat de temps i esforços dedicats a reduir-los, continuen sent problemes educatius i socials de primer ordre», exposa Aina Tarabini, en la presentació de la conferència.A Roses, l'emprenedor d'èxit Kamran Elahian

A Roses, l'emprenedor d'èxit Kamran Elahian

Aquest mateix dimecres, Kamran Elahian, un emprenedor d'èxit de Silicon Valley, presenta la conferència La màgia del fracàs, a les onze del matí, en el marc d'un acte organitzat pel Centre Escolar Empordà al Teatre Municipal de Roses. La xerrada està adreçada a l'alumnat de Batxillerat i les seves famílies, tant del Centre Escolar Empordà com dels instituts Illa de Rodes i Cap Norfeu. Kamran Elahian és empresari, inversor de capital risc i filantrop.