05 de octubre de 2018
05.10.2018
Castelló d'Empúries

Les taxes i impostos per al 2019 tenen el suport unànime de tot el ple

En el mateix marc, l'Ajuntament va aprovar una moció reivindicativa de l'1-O amb deu vots a favor

05.10.2018 | 09:44

El ple ordinari celebrat el dijous passat, 27 de setembre, va aprovar la modificació de les Ordenances fiscals del municipi pel 2019 amb la unanimitat de tots els seus membres. Entre algunes de les novetats que presenta la modificació d'aquestes ordenances que afecten als residents al municipi, destaca la falta d'augment de la pressió fiscal durant el 2019. Amb aquesta congelació, ja són sis els anys en què el consistori ha anat frenant gradualment la pujada d'impostos, preus públics i taxes municipals.

La modificació també estableix que es continuarà facilitant el pagament dels tributs municipals mitjançant la sol·licitud de fraccionaments i ajornaments, sense interessos de demora i fins un màxim de vuit mensualitats dins el mateix exercici fiscal. En aquest sentit, s'amplia l'import d'exempció a l'hora de presentar garanties en aquestes sol·licituds d'ajornament, passant de 18.000 a 30.000 euros.

Una altra de les modificacions aprovades és que s'establiran nous beneficis fiscals alhora que es mantindran els vigents, tot això per afavorir els col·lectius més perjudicats per la crisi econòmica. En algunes ordenances, s'establiran ajornaments tècnics i de gestió.

Es mantindrà un any més la bonificació temporal a la quota a favor dels immobles urbans ubicats en «disseminats» que disposen d'un nivell de serveis municipals inferior als existents en zones consolidades del municipi. Aquesta bonificació es va començar a aplicar el 2017 i té un període de quatre anys.

Majoria absoluta en la moció 1-O


D'altra banda, i en el marc del mateix ple, l'Ajuntament de Castelló d'Empúries va aprovar amb majoria absoluta la moció reivindicativa de l'1-O amb motiu del primer aniversari de la celebració del referèndum del poble català. El text de la moció va rebre deu vots a favor dels grups d'ERC i CiU, i set abstencions del PP, PCE, PSC, Entesa i Udem.

La moció agraeix la implicació de totes aquelles persones que varen fer possible l'1 d'Octubre del 2017, condemna els atacs violents, demana la llibertat dels presos polítics i també dels exiliats. El text també prioritza la negociació d'un referèndum vinculant pactat, sense descartar altes opcions, per poder arribar a la plena sobirania.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent