El suquet de peix és un plat que sempre ha caracteritzat la vila de Roses. Després de la jornada de treball, els mateixos pescadors bullien el peix fresc acabat de pescar i l’acompanyaven amb patates. Un plat senzill, tradicional, nutritiu i suculent.

La nova campanya del Suquet de Peix, que pretén posar en valor aquest plat, arrenca el 5 d’octubre i s’estendrà fins al 14. Setze restauradors de Roses reinterpretaran aquesta recepta tradicional i la portaran a la taula de maneres inesperades i sorprenents a través de menús especials. «Fins ara, en la campanya del Suquet de Peix, proposàvem als restauradors que incloguessin aquest plat en la seva carta. Enguany, però, hem optat per seguir la línia iniciada l’any passat de proposar menús especials de suquet. És una opció més atractiva», explica Fèlix Llorens, regidor de Promoció Econòmica i Turisme de Roses.

Present a la carta

Les propostes que cada restaurant ha previst en la seva carta han estat lliures, amb l’única condició que inclogués aquesta proposta gastronòmica com a segon plat. Els setze restaurants que hi han participat estan situats al nucli urbà de Roses, Santa Margarida, l’Almadrava i a Canyelles Petites, i ofereixen menús amb preus que oscil·len des dels 20 fins als 58 euros per persona.

Pel que fa a les propostes gastronòmiques, cada restaurant fa la seva interpretació d’aquest plat tradicional. El restaurant Roc-Fort, per exemple, opta per la recepta tradicional posant-hi calamar, sèpia, lluç, rap i dorada. «És un plat que tenim a la carta i que funciona molt bé tot l’any. Fins i tot a l’estiu», expliquen. A Falconera, per exemple, el xef Gregory Abella aposta per fer un suquet només utilitzant el congre.

Maridatge amb DO Empordà

La campanya coincideix amb la Ruta del Vi DO Empordà, una ruta de referència imprescindible per descobrir i conèixer cellers, paisatges i vins del territori. Així, tots els menús aniran acompanyats amb vins de la DO Empordà. «Des de Roses intentem promocionar els productors locals en tot allò que fem, i per això sempre fomentem el consum de productes de la DO», explica el regidor.

Al web de Visit Roses (visit.roses.cat) es pot consultar la proposta de cada participant, quins ofereixen menús per un mínim de dues persones i com reservar.

Diàriament se sorteja un àpat per a dues persones a través de les xarxes socials de Visit Roses

L’Ajuntament de Roses ha iniciat una campanya en la qual se sorteja diàriament una degustació per a dues persones d’un menú del suquet de peix. Aquest regal es pot gastar en qualsevol dels setze locals que participen enguany en aquesta acció gastronòmica.

Aquesta campanya virtual es va iniciar el 24 de setembre i durarà fins al 9 d’octubre. Per participar en el concurs, només cal seguir el canal de Visit Roses al Facebook (@visitroses), compartir-lo al teu perfil personal i publicar un comentari al post diari referit a la campanya gastronòmica del suquet de peix mencionant tres amics.

Les bases del concurs estableixen que només s’admet un sol comentari per persona i dia, que es podrà participar fins a les 23.59 del mateix dia de la publicació del post, i que els participants al concurs han de ser majors de 14 anys.

Un cop acabada la jornada, tots els usuaris que hagin participat i que compleixin els requisits de participació que fixa l’organització entraran a formar part del sorteig aleatori. L’Ajuntament, com a organitzador del concurs, el podrà declarar desert, si considera que els participants no compleixen els requisits.

La plataforma que s’utilitzarà per escollir el guanyador serà l’anomenada «commentpicker» i, un cop es tingui el nom, s’anunciarà a través del mateix Facebook de Visit Roses.