L'Ajuntament de Figueres adjudicarà el servei de recollida de residus, deixalleria i neteja viària per 23,6 milions d'euros (MEUR) a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) Romero Polo -Valoriza. L'empresa que ha guanyat el concurs públic ha presentat una oferta de 5,95 MEUR anuals durant un període de quatre anys. El ple d'aquest dijous ha aprovat la classificació de les propostes presentades, entre les quals hi havia quatre empreses més. La proposta de Romero Polo- Valoriza inclou una inversió de 279.000 euros anuals en campanyes informatives i de sensibilització, renovació de maquinària, més hores de reg mecànic o la reposició anual de tots els contenidors. El consistori preveu que el nou servei entri en funcionament abans d'acabar l'any.

L'Ajuntament va aprovar al ple de setembre prorrogar el contracte de l'empresa mixta Ecoserveis i iniciar els tràmits per municipalitzar l'enllumenat públic i els espais verds. El contracte acabava aquest mes d'octubre i mentre no es resolgués la licitació del paquet d'escombraries, deixalleria i neteja viària, el consistori va decidir allargar la concessió per guanyar temps fins que s'acabessin els tràmits.

Aquest dijous, el ple ha aprovat -via assumptes urgents- la classificació de les proposicions presentades al concurs (entre les quals hi havia cinc empreses) i requerir a la millor proposta, de l'UTE Romero Polo- Valoriza, que aporti la resta de la documentació que cal per fer l'adjudicació del contracte.

L'empresa ha presentat una oferta per valor de 23,6 MEUR, a raó de 5,95 MEUR anuals durant quatre anys, amb possibilitat de pròrroga durant dos anys més. Entre les inversions previstes, hi ha 279.000 euros l'any en campanyes informatives i de sensibilització en la gestió de residus, 420 hores més d'obertura de la deixalleria, 676 més de serveis de reg mecànic, un increment de les màquines d'escombrat i fregat dels carrers o la reposició anual de tots els contenidors.

També s'instal·laran contenidors mòbils al centre de la ciutat, s'introduirà el servei porta a porta en barris de baixa intensitat, s'eliminaran les àrees soterrades i s'incrementaran les rutes de recollida de voluminosos.

D'altra banda, s'ampliaran els molls de càrrega de la deixalleria municipal passant dels vuit actuals als dotze. Pel què fa a la neteja de carrers, s'hi incorporarà més personal i es renovarà i ampliarà la maquinària.

Des de l'Ajuntament esperen que l'adjudicació es faci durant el mes de novembre i que abans de final d'any la nova empresa pugui començar a operar.