La crisi interna a ERC de l'Escala, que s'arrossega des de la celebració de les primeres primàries, ha acabat amb un trencament. El cap de llista, Xavier Ballesta, i Carles Carlà han anunciat que passaran a ser regidors no adscrits. La secció local els acusa de voler-se presentar amb un altre partit. La direcció provincial convocarà unes primàries per decidir candidat aquest mes.

Les tensions van començar quan les primàries van acabar amb Etna Estrems de candidata i les acusacions per part de Ballesta i Carlà d'irregularitats greus. Consideraven que no s'havia fet arribar la convocatòria a tothom i això havia perjudicat la candidatura de Ballesta, entre altres irregularitats.

La comissió de garanties va donar la raó a Carles Carlà, que va demanar la impugnació de l'assemblea, i es va decidir que es repetirien les eleccions primàries.

Però en veure que no s'avançava i després que reunions internes no servissin per acostar posicions, els dos regidors van decidir fer públic que abandonarien el partit, segons han informat mitjants locals.

La presidenta de la formació local, Àgata Belmonte, apuntava a Ràdio l'Escala que la sortida dels dos regidors ve motivada pel fet que intueixen que la repetició de primàries donarà un altre cop la victòria a Etna Estrems. Apunta que tindrien la intenció de presentar-se amb alguna altra formació. Els regidors passarien a ser no adscrits al ple de novembre.