El Consell Local de Joventut de Figueres es prepara per a la celebració, aquest curs, dels seus 10 anys. L'aniversari serà el mes de març del 2019. És per aquest motiu que l'entitat fa balanç d'una dècada de funcionament, en què s'ha anat consolidant com un projecte de llarga trajectòria que va néixer amb la voluntat d'aglutinar el teixit associatiu i jove de la ciutat de Figueres i de dotar-lo de veu pròpia i comuna.

«Som un espai assembleari, on totes les entitats i joves, a títol individual, que el componen, poden dir-hi la seva i compartir experiències en total igualtat», afirmen els representants del Consell Local de Joventut, alhora que es refereixen a la seva raó de ser: «Cerquem ser un lloc on es pugui reflexionar, debatre i actuar amb la intenció de millorar la realitat immediata del jovent figuerenc i empordanès».

En aquests darrers temps, l'entitat ha participat en l'organització de l'Embarraca't, ha gestionat una aula d'estudi durant els períodes d'exàmens, ha muntat una quina per Nadal i ha plantat la llavor d'unes futures festes populars de Sant Pere, entre altres iniciatives.

Amb motiu de l'inici d'aquest curs, s'han fixat l'objectiu d'abordar la qüestió del Pla Local de Joventut i el compromís dels partits amb les polítiques juvenils, i, segons diuen, aquest pla s'hauria de traduir en la corresponent dotació pressupostària. «Arrosseguem mancances de molts anys ençà», hi afegeixen. Des del Consell Local de Joventut conviden i animen totes les persones joves a implicar-se en el moviment associatiu i social de la ciutat. «Entre tots, fem gran el Consell», conclouen.