L'Ajuntament de Roses ha atès el crit d'ajuda dels veïns del barri de la Punta per intentar aturar l'ocupació il·legal, la venda de droga i la degradació que està generant preocupació i inseguretat. Els veïns han constituït una junta i han presentat una bateria de propostes en les quals el govern s'ha compromès a treballar.

Comprar habitatges sense propietari, ara ocupades i videovigilància o més pressió policial en són algunes. Els veïns van presentar el mes passat una sol·licitud adreçada a l'alcaldia, la regidoria de Seguretat Ciutadana i els cossos policials amb un seguit de propostes per intentar revertir la situació actual.

El portaveu del grup, Thomas Spieker, va intervenir al final del darrer ple municipal i va explicar que a finals d'agost una cinquantena de veïns es van reunir per tractar «un problema que afecta greument la nostra convivència, qualitat de vida i benestar a les nostres llars». Consideren que s'han anat degradant els carrers «evolucionant cap a un clima d'incivisme i de delinqüència que ha acabat esdevenint insuportable».

Una de les problemàtiques és l'ocupació il·legal d'edificis al carrer Palmerola i Sant Pere Alt, entre altres, va explicar, per «part d'un conjunt de màfies dedicades a la venda de droga». Al barri denuncien que hi ha aldarulls, baralles, brutícia i que els veïns són amenaçats i insultats. Després de la reunió i de crear una junta de veïns, es van prendre les primeres mesures fent un crit d'alerta a l'Ajuntament.

L'alcaldessa, Montse Mindan, va admetre que també preocupa al govern. Va apuntar que al barri «han convergit diferents problemes», entre ells l'ocupació per part de persones que busquen edificis desocupats permanentment des d'on venen droga.

Repetint un procés que es va iniciar amb una propietat a Mas Boscà, s'intentarà expropiar-los per després desnonar aquestes persones, però va advertir que és un procés llarg.

Responent a les peticions dels veïns, va apuntar que també s'ha tancat un carrer problemàtic amb una pilona amb només accés per als veïns, la policia farà més rondes al barri, es canviaran les passeres de la platja i es tramitarà la instal·lació de càmeres de videovigilància.