L'Ajuntament de la Tallada d'Empordà ha presentat querella als Jutjats de la Bisbal d'Empordà (Baix Empordà) per les càrregues policials de l'1-O. El portaveu de l'associació d'advocats voluntaris, Albert Carreras, ha explicat que el consistori es va posar en contacte amb ells quan va saber que portaven la querella conjunta dels ajuntaments de Girona, Sant Julià de Ramis i Aiguaviva. "Ara estem pendents que s'admeti a tràmit", ha detallat. Carreras diu que, en aquest cas, l'Ajuntament exerceix d'acusació particular perquè, a banda de les lesions als veïns, reclamen pels danys que van patir les instal·lacions municipals. En paral·lel, l'associació ha recorregut l'arxiu provisional de tres denúncies per lesions que van presentar veïns del municipi.

La Tallada d'Empordà també ha decidit presenta querellar-se pels delictes de danys i lesions per les càrregues policials de l'1-O. L'Ajuntament ha posat el cas en mans de l'associació d'advocats voluntaris, que porta la querella conjunta de Girona, Sant Julià de Ramis i Aiguaviva. El seu portaveu, Albert Carreras, ha explicat que el consistori s'hi va posar en contacte en saber que portaven el cas i els va explicar que aquell dia van patir nombrosos danys a les dependències municipals on es va fer la votació.

Davant d'això, els van aconsellar presentar la querella als Jutjats de la Bisbal d'Empordà i ara estan pendents que s'admeti a tràmit. En aquest cas i a diferència de Girona, Aiguaviva i Sant Julià de Ramis, l'Ajuntament de la Tallada exerceix d'acusació particular i no popular perquè, a banda dels danys personal, reclama pels desperfectes que van patir les seves instal·lacions.

En paral·lel, l'associació ha recorregut l'arxiu provisional de tres denúncies per lesions que van presentar veïns del municipi. "Estaven en via morta per falta d'autor conegut i les hem reactivat", ha detallat Carreras.