La província de Girona està avui en alerta per forta tramuntana, especialment, la zona de l'Alt Empordà.

Un vent que ja s'ha fet sentir des d'ahir i que avui va prenent encara més força. Segons les dades del Meteocat, a Portbou avui s'ha registrat un cop màxim de fins a 132,2 km/hora.

A més les temperatures mínimes han caigut i cal abrigar-se a primera hora del matí per anar pel carrer. A Girona s'ha registrat una mínima de 3,5 graus i a Fornells i Sant Pau de Segúries, de 2,9.

El fort vent que bufa en punts de l'Empordà ja ha provocat les primeres incidències. Per exemple, a Figueres, el vent que hi bufava ahir va carregar-se el pas a nivell dels Fossos.

Es va avariar a causa del vent pels volts de dos quarts de set de la tarda i els Bombers, amb l'ajuda d'Adif, el van intentar reparar però aquest matí, ja no funciona.

A banda, a Roses, ahir a la tarda una dona va resultar ferida de poca gravetat en caure la copa d'una palmera a l'avinguda de Rhode. L'arbre li va impactar a les cames i la cara. La dona va ser evacuada a l'hospital de Figueres pel SEM.

Aquesta nit i matinada, els Bombers han fet almenys vuit serveis -fins a les vuit del matí- pels efectes de les ventades. En concret, per retirar arbres que afectaven carrers o vies. Els serveis s'han centrat a Roses, Cistella, Torrent, Pals, Llançà, Torroella de Fluvià, Banyoles, Forallac i el Port de la Selva.

En aquest darrer cas, l'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, explica en un tuit els efectes de la forta tramuntana al seu municipi. Que és un dels més castigats cada cop que hi ha fort vent del nord.

A causa de la tramuntana també hi ha un fort onatge a la zona de l'Empordà. Avui hi haurà mar brava a les dues comraques i les onades poden superar els quatre metres d'altura.